Sosyal Medya

Otomobil

Android Auto, büyük bir kullanıcı arayüzü güncellemesi alıyor

Google, daha büyük ekranlar, araç içi video akışı ve daha fazlası için şimdi daha iyi bir destek sunuyor. Google, I/O 2022 açılış konuşması sırasında yapılan tüm büyük donanım ve yazılım duyurularından sonra bugün Android Auto'ya sahip araçlar ve Android Automotive tabanlı bilgi-eğlence sistemlerine sahip araçlar için bazı güncellemelerin özelliklerini de paylaştı.

Android Auto, büyük bir kullanıcı arayüzü güncellemesi alıyor

Google, daha büyük ekranlar, araç içi video akışı ve daha fazlası için şimdi daha iyi bir destek sunuyor.

Google, I/O 2022 açılış konuşması sırasında yapılan tüm büyük donanım ve yazılım duyurularından sonra bugün Android Auto’ya sahip araçlar ve Android Automotive tabanlı bilgi-eğlence sistemlerine sahip araçlar için bazı güncellemelerin özelliklerini de paylaştı.

Google’ın “Arabalar için Android’deki Yenilikler” oturumunun bir parçası olarak ayrıntılı olarak açıklanan yeni özelliklerde, yaklaşan en önemli değişiklik, sürüş sırasında gezinmeyi, medyayı kontrol etmeyi ve başkalarıyla iletişim kurmayı kolaylaştırmaya odaklanan “Android Auto için özel olarak yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü” olması.

Yeni otomobillerde daha büyük ekranları yerleştirmeye olanak sağlamak isteyen Google, yol tarifi – navigasyon, müzik ve metinleri aynı anda görebilmeniz için tüm cihazlarda bölünmüş ekran görünümünü standart hale getiriyor.

Bu, bir dizi menü ve ayar arasında gezinmek zorunda kalmadan bir şarkıyı hızlı bir şekilde duraklatabileceğiniz veya yeni bir mesaj görebileceğiniz anlamına geliyor.

Bunun da ötesinde Google, yeni arabalardaki artan ekran çeşitliliğine daha kolay uyum sağlayabilen uyarlanabilir düzenler için desteği de geliştiriyor. Bu nedenle, ön panelinizde geniş bir ekstra geniş ekran veya uzun bir dikey ekran varsa bile Android Auto UI yine de ilgili tüm bilgileri rahatlıkla size gösterebilir.

Bu arada, eller serbest kontrolleri iyileştirmek için Google Asistan, cevapsız aramaları geri döndürme, varış saatlerine kısa mesaj gönderme ve daha fazlası gibi şeyler için daha iyi bağlamsal öneriler sunabiliyor.

Son olarak, Android Automotive tabanlı sistemlere (Ford, Volvo ve diğerlerinden yeni araçlar gibi) sahip araç sahipleri için Google, video akışı uygulamaları için şimdi sağlanan daha geniş destekle araç içi eğlence seçeneklerinizi artırmış ve kolaylaştırmış oluyorsunuz.

Güvenlik gerekçesiyle sadece park halindeyken akış izlenmesini tavsiye etmiyoruz ancak Google özellikle bir sonraki adımda araç içindeki kullanıcıların da Yerleşik bu buyük ekranları kullanıp bir şeyler yapabilmesinin önünü daha fazla açmayı planladığını da belirtiyor. Ancak bu geliştirmelerin ne zaman uygulanabileceğini de dair bir takvim paylaşmıyor.