Sosyal Medya

Android

Android ‘in Kaderi Yine Aynı!

Yayınlanmasının ardından 9 ay geçmiş olsa da, Android Lollipop'un kötü kaderi halen değişmedi!

Yayınlanmasının ardından 9 ay geçmiş olsa da, Android Lollipop’un kötü kaderi halen değişmedi!

Yayınlanan en son veriler, Android’in “parçalanması” ile ilgili üzücü durumlar olduğunu ortaya koyuyor. Android Lollipop’un kullanım oranı, resmi lansmanının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen halen yüzde 18.1 seviyelerinde kaldı.

Stagefright güvenlik açığı, cihaz güncellemelerinin yavaş ilerlediğini bir kez daha gösterdi. Apple, tüm iOS’lar için bu açıkla ilgili bir güncelleme yayınlarken, Google’ın maalesef bu konuda eli kolu bağlı durumda.

Android’in özelleştirilmiş sürümleri için güncellemeleri uygulamak, akıllı telefon üreticilerinin insiyatifinde. Ayrıca veri taşıyıcıların da güncellemeleri onaylaması gerekiyor. Bu da süreci yavaşlatan en önemli nedenlerden biri durumunda.

Şu anda tüm Android cihazların yüzde 39.3’ünde Android KitKat yüklü ve bu sürüm, en çok kullanılan Android sürümü olarak dikkat çekiyor. Lollipop ise, Jelly Bean sürümlerinin ardından, ancak üçüncü sırada kendine yer bulabilmiş durumda.

Android işletim sistemiyle ilgili güncelleme karmaşası yaşanıyor. Eğer hızlı bir şekilde güncelleme alacak bir telefon istiyorsanız sizin için en iyi tercih Nexus cihazlar olacaktır.