Sosyal Medya

Android

Android iOS Kadar Güvenli mi? Google Öyle Olduğuna İnanıyor

Android iOS Kadar Güvenli mi? Google Öyle Olduğuna İnanıyor. 56 Sayfalık Yıllık Android Güvenlik raporunda dikkat çeken başlıklar neler?

Google 4. Yıllık Güvenlik İnceleme Raporunu Yayımladı

Android iOS Kadar Güvenli mi? Google Öyle Olduğuna İnanıyor. Her yıl yayımladığı yıllık güvenlik inceleme raporuna göre Google, Android’in iOS Kadar Güvenli Olduğuna İnanıyor. 

56 sayfalık kapsamlı incelemeden dikkat çeken başlıklara bir bakalım.

Özellikle makine öğrenimi – Machine Learning- Android cihazların güvenliğini sağlamak konusunda büyük ve önemli bir rol oynamaktadır. Geçtiğimiz Mayıs ayında şirket, Android’teki Güvenlik Hizmetleri Paketi olan Google Play Protect’i duyurdu. Makine öğrenimi, Play Store’daki tüm potansiyel olarak zararlı uygulamaların yüzde 60.3’ünü buldu ve Google bu sayının daha da artmaya devam etmesini bekliyor.

Android, iOS’tan “daha az güvenli” olarak algılanabilir, ancak sayılara bakınca durum öyle görünmüyor olabilir. 2016 yılında, potansiyel olarak zararlı bir uygulamanın indirilme olasılığının oranı, oldukça küçük bir sayı olan yüzde 0,03 seviyesine indi. Google bu sayıyı 2017 yılında yüzde 0,02 ye indirmeyi de başardı. Etkileyici bir gelişme!

2 Milyar Aktif Android Cihazına Hizmet Ediliyor!

Aktif olarak kullanılan iki milyar Android cihaz var ve bunların hepsinin güncel güvenlik özelliklerine sahip en yeni yazılıma sahip olmasını sağlamanın bir zorluğu olduğu gerçeğini de göz ardı etmeyelim. Google 2017 yılında güvenlik yamalarını %30’dan fazla olan Android Cihazları Sayısını arttırmayı başardığını söylüyor. Bu hala bir sorun olsa da Google bu oranı daha da arttırmak için yoğun çaba sarfediyor.

Peki Android iOS Kadar Güvenli mi? 

Görünen o ki Google öyle düşünüyor. Android Güvenlik Şefi David Kleidermacher’ın Android’in şu andaki güvenlik seviyesi durumundan memnun olacak ki CNET‘e verdiği röportajda; kendi mobil işletim sistemlerinin rekabet ettiği iOS kadar güvenli olduğunu söyledi.

Google, Android yazılımlarındaki hataları saptamak için kullanıcılara ödeme yapıyor ve açık kaynaklı bir proje olduğu için; insanların kusurları bulmalarına ve bunları düzeltme isteğine yatırım yaptıklarına inanıyor.

Rapora göre Google Ekibi, iOS gibi benzer kapalı kaynak projeden daha güvenli kullanılabileceğini söylüyor.

Google