Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Netflix izleyicilerine Stüdyo Kalitesinde Ses Getirdiğini Duyurdu

Netflix izleyicilerini hikayeye daha iyi dahil etmek için ses kalitesini geliştiriyor. Netflix izleyicilerine Stüdyo Kalitesinde Ses Getirdi.

Netflix Ses Kalitesini Yükseltti

Netflix izleyicilerine Stüdyo Kalitesinde Ses Getirdi.

Netflix’in bugünkü duyurusuna göre evinizdeki sinema sistemlerine daha yüksek kalitede bir ses yayını verilecek. Şirket, 5.1 bitlik sesi destekleyen cihazlarda ses bit hızını 640 kbps’ye ve Dolby Atmos için 768 kbps’ye yükselttiğini açıkladı. Elbette bunun için bir Premium abone olmanız gerekecek.

Aynı zamanda uzun süredir video için kullandığınız bir özellik olan uyarlamalı akışları – adaptive streaming hoparlörünüze de getiriyor. Bunun anlamı ses bir hızınızda mevcut internet bağlantısı – ağ bağlantınızın kalitesi ile birlikte kullandığınız ses cihazlarının sınırlamalarına bağlı olacaktır.

Amaç sesi daha canlı, daha sürükleyici ve “izleyiciyi hikayeye daha da yakınlaştırmaktır”.  

Ayrıca, daha yavaş internet bağlantısı olan kullanıcılara da yardımcı olur. Çünkü uyarlamalı akış videoyu durdurup ve yeniden ara belleğe almaya zorlamak yerine ses kalitesini düşürebilir.

Netflix’e göre, “yüksek kaliteli ses özelliği kayıpsız değil, ancak algısal olarak şeffaf.” Dolayısıyla, ses sıkıştırılırken, surround ses sisteminizin sağladığı şey ile stüdyo sürümü arasındaki farkı görmezsiniz – ya da Netflix öyle söylüyor. Netflix, iç testler yoluyla Dolby Digital Plus için 640 kbps’nin ideal olduğu ve Dolby Atmos için ise Netflix’in eşiğin 768 kbps olduğunu belirtti. Teorik olarak, bundan daha yüksek bit hızları yalnızca cihazları yavaşlatır. Bazı müzik tutkunları aynı fikirde olmayabilir.

Görünüşe göre, değişiklikler Duffer Kardeşler’den ilham aldı. Netflix duo’yu, oturma odasındaki Stranger Things 2’yi izleyicinin bakış açısıyla hissetmek için bir oturma odasında görmeye davet ettiğinde , sesin ortaya çıkma şeklinden çok daha az etkilendiler. Netflix, şovun bit hızını artırdı ve o zamandan beri, benzer gelişmeleri daha geniş bir şekilde yaygınlaştırmaya çalıştığını söylüyor. Tabii ki, bu Netflix’in fiyatları yükseltmeye karar verdiği zaman kullanacağı ek bir özellik olabilir.

Netflix (1) (2)

Netflix izleyicilerine Stüdyo Kalitesinde Ses Getirdi