Sosyal Medya

iPhone

iOS 13.0 Yayınlanmadan iOS 13.1 Geliştirici Beta Sürümü Ortaya Çıktı

Apple güncel sürüm olmadan güncellemesini test etmeye başladı. iOS 13.1 Geliştirici Beta iOS 13 yüklü cihazlar için şimdiden hazır.

Apple ilk kez Güncel Sürüm Yayınlanmadan Bir Sonraki Beta Sürümü Yayınladı

Apple iOS 13.1 Geliştirici Beta sürümü ile Eylül Ayındaki etkinlikte tanıtacağı ve şimdiden paketlenmiş ürünleri için güncellemeyi test ediyor. iOS 13.1, iOS 13 piyasaya sürülmeden test ediliyor.

iOS 13 zaten beta sürümleri mevcut, Apple’ın yeni mobil işletim sistemi muhtemelen yeni kuşak iPhone 11 ve kardeşlerine güç verecek. Ancak Apple geliştirmeyi beklemeden iOS 13.1 beta sürümünü geliştirici takipçilerinin denemesine sundu bile.

Apple ilk güncellemesini test etmek için iOS 13’ün piyasaya sürülmesini beklemiyor!

Teknoloji devi iOS 13.1 geliştirici beta sürümü ve iPadOS 13.1 Beta sürümünü yayınladı. Görünüşe göre bu bir ilk. Zira temel sürüm mevcut olmadan beta sürümünü test etmek ilk defa oluyor.

iOS 13.1 Geliştirici Beta

Yeni beta sürümüne dair ilk izlenimlere göre iOS 13.0 için hazır olmayan özellikleri geri yüklemek ile ilgili olduğu söyleniyor. Güncelleme de AirPods ses seviyesi göstergeleri, yeni Homekit simgeleri, sağ fare düğmesi, 3D Touch işlevlerine eşleme seçeneği gibi bir dizi yeni özellik ekleniyor.

Apple’ın neden bu kadar kısa bir sürede, hatta sürüm piyasaya sürülmeden önce güncellemesini yayınlamaya yada test etmeye çalıştığı henüz belli değil. TV+ lansmanı, Apple Arcade ve yeni iPad‘lerde dahil olmak üzere her zamanki Eylül etkinliği öncesinde, iOS 13 yüklü cihazları daha piyasaya sürülmeden güncel tutmak istiyor olabilir.

iOS 13 yüklü cihaz alacaklar hemen güncellemeleri yapmalarında belki de fayda olacak. Onların tespit ettiği bazı aksaklıklarda olabilir.

MacRumors

AppleInsider