Sosyal Medya

Tablet

iPad’lere Mouse Desteği iOS 13 ile geliyor gibi görünüyor

iPad'lere Mouse Desteği iOS 13 ile gelebilir. Erişilebilirlilik özelliklerine USB mouse desteği de eklenebilir. WWDC 2019 olabilir.

iPad iOS 13 ile usb mouse desteği alıyor gibi görünüyor

Apple’ın Google ve Microsoft’un söylediklerini yapma çabalarına rağmen, tablet pazarına hakim olduğunu söylemeye gerek bile yok.

Ancak iPad‘ler hala geleneksel üretkenlik özellikleri için bazı belirsizlikler taşıdığını da söylemek gerekiyor. Arada bir yerde aklıyor sanki, bir telefondan daha iyi ancak bir dizüstü yada masaüstü bilgisayar kadar da iyi değil.

Bunun en önemli gerekçelerinden birisi de “Kuşkusuz Mouse Desteği”. Cihaza uygun fare mouse desteği çok yakında geliyor gibi görünüyor.

Bazı kaynaklar Apple’ın iOS’a USB fare desteği eklemek için çalıştığını bildiriyor – belki de iOS 13’ün Haziran ayındaki WWDC’de ortaya çıkmasıyla birlikte bu soruna da bir çözüm bulunabilir.

Bu kaynaklar arasında, her biri geçmiş raporlarda güvenilir olduğu kanıtlanan MacStories’in Federico Viticci ve geliştiricileri Steve Troughton-Smith ve Guilheme Rambo yer alıyor.

 

MacRumors tarafından belirtildiği gibi, daha önce Apple’ın erişilebilirlik portalı üzerinden joystick ve trackball gibi aksesuarlar ekleyebildiniz, ancak bir USB fare desteği büyük bir değişiklik olacaktır.Erişilebilirlik perspektifinden bakıldığında, bir USB fareyi zaten kullanan kullanıcıların iPad’e başlamasını kolaylaştıran bir durum.

Başka bir şekilde söylemek gerekirse, bir iPad Pro’daki tüm vardiyaları incelediğinde Apple’ın dokunmatik tasarım standartlarına rağmen; ekranın her tarafına dokunmak, masa başında otururken kullandığınız mouse-fare kullanımına göre daha hantal ve daha az verimli hissettiriyor.

Elbette iPad’lere Mouse Desteği gelecekte nasıl şekilleneceğine dair kesin bilgilere henüz sahip değiliz. Örneğin gelişmiş hareketlere izin verip vermeyeceği veya ekrandaki dokunuştan daha fazla bir işlevsellik sunup sunmayacağı gibi.

Erişilebilirlik ihtiyaçları geleneksel mouse kullanımını gerektiriyorsa, iPad’i dizüstü bilgisayar yerine koyabilmeniz için atılmış ileri yönlü önemli bir adım olarakta değerlendirebiliriz.

iPad’lere Mouse Desteği TNW