Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple, 2021’de kendi yonga setiyle ARM tabanlı bir MAC duyurabilir

Apple, 2021'de kendi yonga setiyle ARM tabanlı bir MAC duyurabilir. Apple 2021'de kendi yongalarını kullanmaya başlayabilir.

Apple, 2021’de kendi yonga setiyle ARM tabanlı bir Mac başlatabilir

Apple’ın kendi işlemcisine sahip bir MAC çıkarabileceğini uzu süredir duyuyoruz. Şimdi söz konusu ARM tabanlı yeni MAC’i yakın zamanda görebileceğimize dair yeni ciddi duyumlar var. Apple analisti Ming-Chi Kuo, dün teknoloji devinin 2021’de kendi yonga seti ile ARM tabanlı bir MAC başlatmak için hazır olduğunu duyurdu.

“Apple, 2021’de kendi yonga setiyle ARM tabanlı bir MAC duyurabilir.”

Kuo, 2018’de 2020 yada 2021’e kadar Apple’ın MAC’lerde kullandığı Intel tabanlı yongalardan uzaklaşacağını ve ürettiği kendi yongalarını yeni MAC’lerinde kullanacağını tahmin etmişti.

Geliştirici Steve Troughton-Smith, Kuo’nun tahmini doğruysa Apple’ın uygulamaları ARM tabanlı Mac’lere aktarmak için bir geliştirici geçiş kiti sağlaması gerektiğini belirtti.

Kuo aslında bu durumu söyleyen tek kişi de değil. Daring Fireball’dan Jon Gruber da benzer bir düşünceyi tekrarladı ve Apple’ın bu yıl WWDC’de (World Wide Developer Conference) geliştiriciyle ilgili bir açıklama yapmasını beklediğini söyledi.

Apple öyle yada böyle kendi işlemcileriyle MAC yapma konusunda daha öncede tecrübeleri vardı. Bakalım şimdi ki nasıl sonuç verecek.