Sosyal Medya

Donanım

Apple, 40Gbps’lik Örgülü Thunderbolt 3 Kablosu Satışa Sundu!

Apple, 40Gbps'lik Örgülü Thunderbolt 3 Kablosu Satışa Sundu. 129 dolarlık Thunderbolt 3 kablosunun özellikleri neler? İşte detaylar!

Apple, Örgülü Thunderbolt 3 kablosunu 129 dolardan satışa çıkardı!

Apple göreceli olarak pahalı olabilecek 40Gpbs’lik Örgülü Thunderbolt 3 kablosunu satışa sundu. 129 dolar bir kablo için oldukça pahalı olabilir…

Apple Örgülü Thunderbolt 3 Pro Kablosu (129 dolar); DisplayPort video ve 100 watt şarj dahil olmak üzere tam Thunderbolt 3 spesifikasyonunu desteklerken, 10 Gbps’ye kadar USB 3.1 Gen 2 veri aktarımına izin veriyor.

Önemli Özellikleri Arasında;

  • 40Gb / s’ye kadar veri aktarımı
  • 10Gb / s’ye kadar USB 3.1 Gen 2 veri aktarımı
  • DisplayPort video çıkışı (HBR3)
  • Thunderbolt 3– veya USB-C özellikli cihazlara ve ekranlara bağlanma
  • 100 watt’a kadar güç dağıtımı
  • Karışmayan bobinler örgülü tasarım
  • Thunderbolt logosu diğer kablolardan öne çıkmasına yardımcı olur
  • Altı Thunderbolt 3 cihazına kadar papatya dizimi

129 dolar  ile 2m uzunluğunda ve 40 Gbps hızında Apple’ın Thunderbolt 3 kablosu pasif olmaktan ziyade aktif (her iki ucunda çiplerle) bir kablo satın alıyorsunuz. Bunun da ötesinde, DisplayPort ve 10 Gbps USB-C 3.1 Gen 2 dahil olmak üzere tam Thunderbolt özelliğini destekleyen birkaç sertifikalı kablodan birisi olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Bu nedenle, Apple’ın Thunderbolt kablosu aslında yukarıdakilerin hepsine sahip en ucuz kablo olabilir!

Elbette Apple, Mac’inizi Thunderbolt 3 (USB-C) kablosu ile  “ProDisplay XDR, yuvalar ve sabit sürücüler gibi Thunderbolt 3 aygıtlarında kullanabileceğiniz en ideal kablosunu bu  olduğunu söylüyor… Thunderbolt 3 depolama birimini kullanıyorsanız ve tam 40 Gbps hız istiyorsanız; bunun gibi aktif bir kablo (veya yüzlerce dolara mal olan TB3 optik kablolar) kullanmadığınız sürece sürücüyü yarım metreden daha uzağa yerleştiremezsiniz ve kullanamazsınız…

Bu anlamda video editörleri ve içerik oluşturucular için 129 dolar oldukça ucuz bir fiyat olarak gösterilebilir.  Elbette Thunderbolt 4‘ün konuşulduğu bir dönemde bu Thunderbolt 3 kabloları bence muhtemelen Thunderbolt 4 içinde kullanılabilir olabilir. Intel’in bu teknolojiyi geliştirmek için Apple ile birlikte çalıştığını da biliyoruz.