Sosyal Medya

iPhone

Apple, ABD’de iPhone 14 ve 14 Pro’daki fiziksel SIM yuvasını kaldırıyor!

Apple verir ve alır! Teknoloji devi şimdi de fiziksel SIM yuvasını kaldırdı. ABD modellerinde, şirket tamamen eSIM teknolojisine geçiyor.

Apple, ABD’de iPhone 14 ve 14 Pro’daki SIM yuvasını kaldırıyor!

Apple, en son iPhone’larına, Dinamik Ada adını verdiği iPhone 14 Pro’da şık bir ekran kesimi de dahil olmak üzere birçok yeni özellik ekledi. Ama herkesin söylediği gibi Apple verir ve alır! Teknoloji devi şimdi de fiziksel SIM yuvasını kaldırdı. ABD modellerinde, şirket tamamen eSIM teknolojisine geçiyor.

Pratikte bu eSIM’e geçiş yapmaya karar verdiğiniz aslında sizi bir kaç sıkıntı bekliyor.

Öncelikle fiziksel simden hemen eSIM’e geçiş yapmanız kolay olmayabilir. Bunun için Operatörü aramanız ve eSIM teknolojisine geçiş yapmak için gerekli kayıtları ve işlemleri yapmanız gerekebilir. ABD’de bu online yapılabiliyor.

İkincisi belki de en sıkıntılı tarafı bu, birçok kişi, seyahat ederken veri dolaşım maliyetlerinden tasarruf etmenin en kolay yolu olarak gittikleri ülkenin yerel SIM’leri satın alma eğiliminde. Bu sayede yerel internet paketlerinden çok daha ucuz bir şekilde faydalanabiliyorlar.

Gelinen durumda ABD’de bir iPhone 14 satın alırsanız, bu sizin için bir seçenek olarak kalmayacak!

Elbette Apple, 2018’de iPhone XS, XS Max ve XR’yi tanıttığından beri e-SIM‘i destekledi ve bu teknolojiyi en son Apple Watch ve iPad cihazlarının çoğuna ekledi. Geçen yılki iPhone 13’ten başlayarak şirket, kullanıcıların aynı cihazda aynı anda birden fazla eSIM kullanmasına bile izin vermeye başladı.

ABD’li kullanıcılar için iyi haber şu ki, ABD taşıyıcılarının çoğu teknolojiyi destekliyor. T-Mobile, iPhone kullanıcılarının ağını denemesine izin vermek için yakın zamanda e-SIM’i kullanmaya bile başladı.

Ancak ülkemizde eSIM’e geçiş nasıl olacak orası tam belli değil. Yine de fiziksel bir SIM yuvasının kaldırılması özellikle seyahatlerde karşımıza gelecek ciddi Roaming ücretlerine karşı yerel SIM çözümlerinin önünde ciddi bir engel olabilir. Bu geçişleri sıkıntılı hale getirebilir.