Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple AirPods Max: Gürültü Önleyicili ilk Kulak Üstü AirPods

Apple AirPods Max: Gürültü Önleyicili ilk Kulak Üstü AirPods Modeli. 549 dolarlık fiyat etiketiyle Professyoneller için tasarlanmış, gürültü önleyicili ilk kulak üstü AirPods modeli...

Apple, ilk kulak üstü gürültü önleyici kulaklıkları AirPods Max’i tanıttı

Apple, AirPod’ların büyüsünü AirPods Max’i kulak üstü modeliyle çarpıcı bir tasarımla sunuyor. 549 dolarlık fiyat etiketiyle Profesyoneller için tasarlanmış, gürültü önleyicili ilk kulak üstü AirPods modeli…

Aylarca dedikodulardan sonra nihayet resmi teyit geldi. Apple bugün resmi olarak (ve sessizce) ilk kulak üstü kulaklıklarını duyurdu. AirPods Max, aktif gürültü engelleme (ANC), Siri’ye eller serbest erişim ve Apple tasarımının tüm mevcut unsurlarını 549 $ karşılığında sevenlerine sunuyor.

Apple, bu pahalı kulaklıkların gürültü engelleme yeteneklerinin yanı sıra “inanılmaz yüksek kaliteli ses”, Uyarlanabilir EQ ve uzamsal ses sunduğunu söylüyor.

Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak ise, “AirPods Max ile, bu sihirli AirPods deneyimini yüksek kaliteli ses ile büyüleyici bir kulak üstü tasarıma taşıyoruz” diyor.

Güçlü H1 yongaları ve gelişmiş yazılımla birleştirilmiş özel akustik tasarım, AirPods Max’in en üst düzeyde kişisel dinleme deneyimini kablosuz olarak sunmak için hesaplamalı sesi kullanmasını sağlıyor.

Nefes Alabilen Örgü Ağ!

Tasarım açısından Apple, şirketin ağırlığı eşit şekilde dağıtmaya ve basıncı azaltmaya yardımcı olduğunu söylediği kafa bandı için “nefes alabilen örgü ağ” kullanıyor. Baş bandının çerçevesi paslanmaz çelikten yapılmış ve “çok çeşitli kafa şekillerine ve boyutlarına uyacak şekilde ayarlanır tasarlanmış. Ayrıca “devrim niteliğinde bir mekanizmanın” kulak kapaklarını kafa bandına bağladığını ve daha iyi oturmasını sağlandığını belirtiyor. Bir başka ayrıntıda hafızlı köpük ile kulaklıkların desteklenmiş olması…

Yerleşik kontroller için, çağrıları yanıtlamanın ve Siri’yi etkinleştirmenin yanı sıra ses ve ses kontrolleri için Apple Watch’tan ilham alan bir Digital Crown’u tercih edildi.

Şirketin H1 yongası, AirPods Max akustik tasarımı ve “gelişmiş yazılım” yardımıyla “hesaplamalı sese” güç sağlayan her kulak kabının içine yarleşmiş. Kulaklıklar, Apple’ın Uyarlanabilir EQ, ANC, şeffaflık modu ve uzamsal ses için “çığır açan bir dinleme deneyimi” sunduğunu söylediği her yongadan 10 ses çekirdeği kullanıyor. AirPods Max, şirketin derin bas, orta seviye doğruluk ve net tizler sunacağını vaat ettiği 40 mm’lik sürücülere sahip. Apple ayrıca, toplam harmonik distorsiyonu maksimum ses seviyesinde bile yüzde 1’in altında tuttuğunu söylediği bir çift neodim halkalı mıknatıs motoru kullanıyor.

Uyarlanabilir EQ

Uyarlanabilir EQ, kulak yastıklarının oturmasını ve sızdırmazlığını hesaba katmak için düşük ve orta aralık frekanslarını gerçek zamanlı olarak otomatik olarak ayarlar. AirPods Max, sesteki hiçbir ayrıntıyı kaçırmamanızı sağlamak için sinyal çıkışını ölçer.  ANC içinse her kulak kabında çevrenizdeki gürültüyü izleyen üç harici mikrofon bulunuyor ve içeride gizlice girebilecek herhangi bir şeyi yakalamak için başka bir mikrofon daha var. EQ gibi, gürültü iptali de “sürekli” uyum ve harekete uyum sağlamaya yardımcı oluyor.

Şeffaflık modu tam olarak beklediğiniz şeyi yapar!

Şeffaflık modu ise çevrenizdeki sekmeleri tutarken müziğin veya diğer seslerin keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Dahası, bir düğmeye basarak ANC ve şeffaflık modları arasında geçişi kolayca yapabilirsiniz.

AirPods Pro gibi AirPods Max, uzamsal ses için sesleri sanal olarak çevrenize yerleştirmek için kafa takibini kullanıyor. Apple, bu “sürükleyici, sinema benzeri deneyimin” 5.1, 7.1 ve Dolby Atmos olarak kaydedilen içerik için mevcut olduğunu; AirPods Max ve bir iPhone veya iPad içindeki jiroskop ve ivmeölçerin bir kombinasyonuyla, uzamsal ses, hareket verilerini karşılaştırmadan ve ardından sesi yeniden eşlemeden önce her ikisinin hareketini izlediğini belirtiyor. Apple ayrıca ses akışlarını tek bir dokunuşla başka bir AirPod setiyle paylaşmanıza da olanak tanıyor. Tek yapmanız gereken AirPods Max’i yaklaştırmak ve aynı şeyi bağlı bir iPhone, iPad, iPod touch veya Apple TV 4K’dan dinlemek…

AirPods Max ayrıca optik ve konum sensörleri sayesinde otomatik kafa algılama özelliğine sahiptir. AirPods’larda kulaklıklığın kulağına takıldığını anlaması gibi. Bu,  bir anlamda kulaklığın yalnızca bir kulak kabını kaldırdığınızda otomatik olarak duraklayacakları anlamına gelir. Ve tahmin edebileceğiniz gibi, Apple ortam gürültüsü yerine sesinize odaklanan ışın oluşturan mikrofonlar aracılığıyla “canlı ve net” sesli aramalar ve Siri komutları vaat ediyor. AirPods Max ayrıca otomatik aygıt değiştirme özelliğine sahip böylece iPad veya Mac’inizde müzik dinlerken iPhone’da arama yapabilirsiniz.

20 saate kadar şarj vaat ediyor!

Apple, AirPods Max ile bir şarjla 20 saate kadar pil ömrü vaat ediyor.  Bu tabiki ANC ve uzamsal ses açıkken geçerli. Kulaklıklar, kullanmadığınız zamanlarda “pili korumak” için “ultra düşük güç durumunu” etkinleştiren bir Akıllı Kılıf ile birlikte gelecek.

AirPods Max, bugün Apple.com ve Apple Store uygulamasından 549 $ ‘a ön sipariş verilebilir . Kulaklıklar 15 Aralık’ta sahiplerine teslim edilecek. AirPods Max’i kablolu kulaklık seti olarak kullanmanız gerekiyorsa şirket ayrıca 35 dolarlık Lightning – 3,5 mm ses kablosu da almanızı tavsiye ediyor.

Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik
  • AirPods Max için bugünden itibaren sipariş mevcuttur $ 549 dan (ABD) apple.com ve Apple Store uygulamasında ABD ve 25’ten fazla ülke ve bölgelerde. AirPods Max, 15 Aralık Salı günü gönderime başlayacak.
  • AirPods Max, iOS 14.3 veya üstü, iPadOS 14.3 veya üstü, macOS Big Sur 11.1 veya üstü, watchOS 7.2 veya üstü ya da tvOS 14.3 veya üstü çalıştıran Apple cihazları gerektirir.
  • AirPods 159 $ ‘dan (ABD) başlar ve AirPods Pro 249 $ (ABD) fiyatla satılır .

Ek özellikler

  • Otomatik geçiş , kullanıcıların sesi iPhone, iPad ve Mac arasında sorunsuz bir şekilde taşımasına olanak tanır. Mac’te müzik çalarken, kullanıcılar iPhone’da kolayca arama yapabilir ve AirPods Max otomatik olarak geçiş yapar.
  • Ses Paylaşımı , iPhone, iPad, iPod touch veya Apple TV 4K’daki iki AirPod seti arasında bir ses akışını kolayca paylaşmayı mümkün kılar. AirPods Max’i cihazın yanına getirin ve tek bir dokunuşla bağlanın. 3
  • Siri yetenekleri arasında müzik çalma, telefon görüşmeleri yapma, ses seviyesini kontrol etme, yol tarifi alma ve daha fazlası bulunur. Siri, Siri ile Mesajları Duyur özelliği ile gelen mesajları da okuyabilir.