Sosyal Medya

iPhone

Çift SIM Kartlı iPhone iOS 12 Beta 5 Kodlarında Ortaya Çıktı

iOS 12 Beta 5 Kodlarındaki referanslara göre Apple, Çift SIM Kartlı iPhone Duyurmaya Hazırlanıyor. İkincilik Koltuğunu kaybeden Apple, Kalabalık pazarlar için çare arıyor. Çift SIM Kartlı iPhone iOS 12 Beta 5...

Çift SIM Kartlı iPhone, Özellikle Hindistan’da Büyük İş Yapabilir!

iOS 12 Beta 5 kodunda ortaya çıkan bilgilere göre Apple Çift SIM kartlı iPhone üzerinde çalışıyor.

9to5Mac haberine göre iOS 12 Beta 5 kodunda eylül ayında duyurulması beklenen yeni iPhone Modellerinin sürpriz bir şekilde Çift SIM kart desteği sunabileceğini gösteriyor. Kodlardaki referanslar Apple’ın Çift SIM telefonu başlatacağı anlamın henüz gelmez ancak bunun dışında da başka bir amaç gütmek çok zor.

Bildiğiniz gibi ikinci çeyrek satışları sonrası dünyanın en çok satan ikinci akıllı telefon üreticisi ünvanını Çinli Huawei’ye kaptırdı.

Yeni haber aslında, Çift SIM kart desteği haberini nisan ayında ilk haber verenlerden birisi olan Ming-Chi Kuo’nun konu hakkındaki raporunu destekliyor. Kuo yeni gelecek 3 iPhone’dan birisinin 6.1 inç büyüklüğünde ve Çift SIM kart desteği ile geleceğini belirtmişti.

Apple, Çift SIM Kartlı iPhone iOS 12 Beta 5 KodlarındaApple, Çift SIM Kartlı iPhone Duyurmaya Hazırlanıyor

Çift SIM Kartlı iPhone iOS 12 Beta 5 Ortaya Çıkması en çok Hindistan gibi pazarlar için önemli. Zira Çift SIM kartlı telefonlar özellikle alım gücü daha az ülkelerde en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. iPhone ile Apple’ın bu pazarlardaki ucuz iPhone modelleri bile sırf bu yüzden ciddi pazar payı elde edemedi.

İkincilik koltuğunu Huawei’ye kaptıran Apple’ın arkasında ise Hindistan’da bu alandaki liderliği ile bilinen Xiaomi’nin de baskısı var. Bu pazarın taleplerine dikkate almak zorunda kalan Apple, Çift SIM desteği ile belki bu baskıyı biraz azaltabilir.

Mashable