Sosyal Medya

Android

Huawei Apple’dan Daha Fazla Telefon Sattı, İkincilik Artık Onun!

Dünyanın En Büyük İkinci Telefon Satıcısı şimdi Huawei. Apple'ı geride bırakan Çinli şirket Samsung'un ardından ikinciliğe yerleşti. Huawei Apple'dan Daha Fazla Telefon Sattı

Huawei Apple’dan Daha Fazla Telefon Sattı, Dünyanın En Büyük İkinci Telefon Satıcısı Huawei!

Samsung’un geçen seneki sevkiyatlarına göre yüzde 10 düşüş yaşadığı bir dönemde özellikle Huawei P20 Pro ile atağa kalkan Huawei, Apple’ı ikinci çeyrek sevkiyatlarında geride bırakmayı başardı.

Huawei zaten akıllı telefon devlerinden birisi ancak bugün ortaya çıkan analist rakamları onu bir başka yere taşıdı. IDC ve Strategy Analytics verilerine göre akıllı telefon satışları genel olarak yavaşladı. Samsung’un bu konudaki liderliğini devam ettirmesine karşın geçen yıla oranlar yüzde 10’luk bir kayıp yaşıyor. Samsung Galaxy S9 satışlarından beklediğini bulduğunu söylemek yanlış olur. Bu nedenle 9 Ağustos’ta yeni amiral gemisi Galaxy Note 9‘u piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bunun yanında gelecek yıl ki planlarında katlanabilir OLED teknolojisine dayalı yeni cihazlar planlıyor.

Huawei Apple'dan Daha Fazla Telefon Sattı

Huawei Apple’dan Daha Fazla Telefon Sattı

Samsung tarafında tüm bunlar gerçekleşirken Huawei tarafında ise ciddi bir atak var. Özellikle P20 Pro satışları kendileri açısından oldukça başarılı geçiyor. Son rakamlarına göre Huawei 54.2 milyon ünite satışı gerçekleştirdi. Apple aşağı yukarı 41 milyon ünitede kaldı. Bu haliyle Huawei Apple’ı ikincilikteki yerinden etmiş durumda.

Her iki analist şirketi Huawei ve Çinli bir diğer akıllı telefon üreticisi Xiaomi‘nin giderek büyümeye başladığına dikkat çekiyor. Bunu aslında Asya pazarında önemli bir özellik olarak görülen Çift Sim desteği ile gerçekleştirdiklerini de belirtmekte fayda var.

Apple tarafında bu rakamlar aslında kendilerini sorgulamaları gerektiğinin bir göstergesi. Zira Apple iPhone X satışları ve 1000 dolarlık fiyat bandı ile aradığını bulduğunu söyleyemeyiz. Eylül ayında 3 yeni iPhone modeli ile bu durumu kesinlikle değiştirmesi gerekiyor. Ülkemizde ise dolar kurunun ciddi baskısı var. Bu nedenle Türkiye’deki satışlarında şirketler açısından pekte iç açıcı geçemeyeceğini tahmin etmek zor değil.

Huawei dünyanın ikinci en büyük telefon satıcısı durumuna geldi. Ancak hedefinde şimdi Samsung var. Samsung’un 2019 duyurmayı planladığı katlanabilir telefonu Huawei; ondan daha önce duyurmak istiyor.

IDCStrategy Analytics