Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy S9 İkinci Çeyrek Satışları Beklentilerden Düşük!

Samsung Galaxy S9 İkinci Çeyrek Satışları Beklentilerden Düşük! Giderek Azalan Amiral Gemisi Satışları Şirketlerin Performansını Doğrudan Etkiliyor. Samsung'un 2018 İkinci Çeyrek Performansı bir önceki dönemleri aratıyor.

Samsung Galaxy S9 İkinci Çeyrek Satışları Beklentileri Karşılamadı

Samsung Galaxy S9 Satışları Q2’deki Hıza Ayak Uyduramadı.

Samsung’un 2018 yılının Nisan ayından Haziran ayına kadarki tahmini işletme karı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 700 milyon $ daha fazla. Toplam 13,2 Milyar Dolar kazanç 2017’nin son çeyreğinde ve 2018’in ilk çeyreğinde kaydedilen 14 milyar dolar ve 14.4 milyar dolarlık kardan çok daha küçük olacak.

Samsung’un bu beklenenden daha az gerçekleşen işletme karının sebebi olarak Bloomberg, Galaxy S9’un beklenenden daha az satması olarak gösteriyor.

Özellikle amiral gemisi akıllı telefon satışlarında son yıllarda giderek azaldı ve yavaşladı. Tahmin edeceğiniz gibi zaten iyi bir telefon sahibi olan herkes, yeni sürüme geçmek için pekte acele etmiyor.

Son dönemdeki yükselen pazarlama maliyetleri de bu konuda şirketlere pekte yardımcı olmuyor. Bloomberg; Apple’ın OLED ekranlı iPhone satışlarının, ikinci çeyrekte teknoloji devinin 5.2 Milyon adet satmasına rağmen, beklenenden zayıf olduğunu söylüyor.

Yarı iletken fiyatlarının yükselmesi, yavaşlama göstergesi olarak gösterilirken, Samsung’un çip bölümünün geçtiğimiz bir kaç ayda kötü performans gösterdiğine dair henüz bir belirti yok.

SamsungReutersBloomberg