Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Instagram Kullanıcıların Tüm Verilerini İndirmesine İzin Verecek

Instagram Kullanıcıların Tüm Verilerini İndirmesine İzin Verecek. Fotoğraflar, videolar ve mesajlar da dahil olmak üzere hizmete sundukları her şeyin bir kopyasını kendi bilgisayarlarına indirebilirler

Instagram yeni bir veri taşınabilirliği aracı oluşturuyor

Instagram kullanıcıların tüm verilerini indirmesine izin verecek. Yeni bir veri taşınabilirlik aracı, şirketin eleştirilere yanıt vermesine ve AB düzenlemelerine uymasına yardımcı olacak.

Bildiğiniz gibi Kişisel Veri Koruma ve Gizlilik dünyanın her yerinde büyük bir sorun haline geldiğinden, Instagram gibi sosyal ağ şirketlerinin paylaştığımız bilgilerin uygun şekilde ele alınmasını sağlamaları gerekmektedir.

Bunun güncel ve en somut örneğini Cambridge Analytica Skandalı ile Facebook ve CEO’su Mark Zuckerg hala yaşıyor. Bu skandaldan sonra bir çok ülke kendi veri koruma kanunlarını çıkarmaya başladı. Örneğin Birleşik Krallık’ın yaklaşan Veri Koruma Yasası’nın hükümlerinden biri, şirketlerin kendi verilerini bir hizmetten diğerine kolayca taşımasına izin vermesini şart koşması yer alıyor.

Bunun için Facebook’a ait Instagram, TechCrunch‘a yeni bir veri taşınabilirlik aracı oluşturduğunu doğruladı, böylece kullanıcılar;

“fotoğraflar, videolar ve mesajlar da dahil olmak üzere hizmete sundukları her şeyin bir kopyasını kendi bilgisayarlarına indirebilirler.

Böylesi bir araç, insanların Facebook’ta bulunan ve kendi videolarını indirebileceği gibi, sosyal medya ağlarına da geçiş yapmasını kolaylaştıracak”

 

TechCrunch, Instagram verilerinizin sabit diskinize nasıl indirebileceğinizin ayrıntılarını ve şirketin yeni aracını ne zaman başlatacağı konusunda tam detayları paylaşmıyor.

Instagram kullanıcıları platformda paylaştıkları fotoğraf, video ya da gönderdikleri mesajların bir kopyasını artık indirebilecek.

The Verge

Instagram Kullanıcıların Tüm Verilerini İndirmesine İzin Verecek