Sosyal Medya

Sosyal Medya

ZuckerBerg’ten Paralı Facebook İmâsı, Premium Facebook Gelebilir?

ZuckerBerg'ten Paralı Facebook İmâsı, Premium Facebook Gelebilir? Mark Zuckerberg, Facebook paralı olacak mı? sorusuna açık kapı bırakan bir cevap verdi.

Zuckerberg Facebook’un bir Versiyonun Her Zaman Ücretsiz Olacağını Söyledi! Peki Bu Ne Anlama Geliyor?

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bugünkü ilk duruşmasında bazı itiraflarda bulundu. Ancak Geçiştirdiği önemli sorularda vardı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bugün Washington’da gerçekleşen ilk duruşmasında 2015’teki ilk Cambridge Analytica sızıntısında FTC’ye bildirimde bulunmadığını söyledi.

Tanıklığı esnasında senatörlerin bazı sorularını cevaplayan Zuckerberg, Cambridge Analytica’nın verileri sildiğini söylemesinin ardından “olayın kapandığına” inandıklarını söyledi. CEO Cambridge Analytica’nın sözüne güvenmek konusunda hata yaptıklarını kabul etti ancak firmasının ek bir işleme ihtiyaç duymadığını belirtti.

İlk Veri Kullanımını FTC’ye Bildirmek Zorunda Olan Facebook Bunu Yapmadı!

İzinsiz veri paylaşımı ile Facebook 2011’de Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile yapılan bir rıza anlaşmasını ihlal etmiş oldu. 

Söz konusu anlaşmaya göre FB, kullanıcı bilgilerini paylaşmadan önce onları uyaracaktı. FTC, en son Cambridge Analytica gelişmeleriyle ilgili bir inceleme başlattığını doğrulasa da bu inceleme, herkese açık olmadığından detayları bilinmiyor. Facebook, anlaşmadaki kullanıcı gizliliği ilkelerine “itibar ettiğini” söylüyor ve mutabakat kararını çiğnediğine dair iddiaları kabul etmiyor.

 

Facebook CEO’sunu Terleten Sorulardan Biride, Facebook’un Akıllı Telefon Mikrofonları Kullanarak Kişileri Dinleyip Dinlemediği Sorusu Oldu!

Mark Zuckerberg, Facebook’un ve Instagram gibi sahip olduğu diğer uygulamaların reklam hedeflemeleri için kullanıcıları telefondaki mikrofonu açmak suretiyle dinledikleri iddiasına açıklık getirdi.

Zuckerberg, şirketin ilk olarak bu konuda 2016 yılında yaptığı açıklamayı yineleyerek bu iddiaları reddetti.

Senato üyesi Gary Peters’ın ses kaydına yönelik yönelttiği soru şu şekildeydi:

Evet veya hayır olarak cevap verin, Facebook kullanıcılar hakkındaki kişisel bilgileri zenginleştirmek adına mobil cihazlarda bulunan ses cihazını kullanıyor mu?

Mark Zuckerberg’in soruya kararlı ve katı bir şekilde cevabı gecikmedi:

Hayır.

Zuckerberg, kullanıcıların Facebook’ta paylaşmak için telefonlarına kaydettikleri videolar ile ses dosyalarına ulaşabildikleri ancak aksi halde mikrofona bir erişimin söz konusu olmadığını ifade etti.

Peters ise: “Umarım bu açıklama aldığım duyumların büyük bir kısmını dağıtır.”

Zuckerberg’in yaptığı açıklamanın tam metni ise şöyle:

Senator, bu konuyu açıklığa kavuşturmama müsaade edin, mikrofonunuz üzerinden neler olduğunu dinlediğimize ve bunu reklamlar için kullandığımıza dair etrafta dolaşan bir komplo teorisinden bahsediyorsunuz.

Net olmak gerekirse, biz insanların cihazlarından video çekmesini ve paylaşmasını sağlıyoruz ve videoların sesi varsa siz videoyu kaydederken ona erişebiliyoruz, böylece videonuzun sesi olduğundan emin olarak daha iyi bir hizmet veriyoruz fakat bu konunun oldukça net olduğunu düşünüyorum.

Ama yine de bu konuda eksiksiz bir açıklama yaptığımdan emin olmak istedim.

FACEBOOK PARALI OLABİLİR İMASI

ABD Senatosu‘nda ticaret ve hukuk komitelerinin gerçekleştirdiği oturumda tam beş saat boyunca ifade veren Mark Zuckerberg, Facebook paralı olacak mı? sorusuna açık kapı bırakan bir cevap verdi.

87 milyon kullanıcısının bilgisini sızdıran Facebook için senatodan sürekli özür dileyen ve bunun kendi hatası olduğunu kabul eden Mark Zuckerberg,

Senatör Orrin Hatch‘in bu sorusuna Facebook’un ücretsiz sürümünün her zaman olacağını söyledi.

Bu açıklamadan, Facebook’un paralı sürümünün olacağı çıkarıldı. Bir diğer senatörün yönelttiği soru sonrasında ise Zuckerberg, Facebook’un paralı sürümü üzerinde düşünülebileceklerini belirtti.

Siz Paralı Facebook Kullanmak İstermisiniz? Belki ileride ilave özelliklerle Donatılmış Premium Facebook  Hizmeti Gelebilir.