Sosyal Medya

Android

Huawei Katlanabilir Telefonu Samsung’tan Önce Duyurmak İstiyor

Huawei Katlanabilir Telefonu Samsung'tan Önce Duyurmak İstiyor. Huawei 2019 başlarında Samsung'tan önce katlanabilir telefon duyurmak istiyor. BOE teknolojinin Esnek OLED ekranlarını kullanmayı planlıyor.

Huawei Dünyanın İlk Katlanabilir Telefonunu 2019’da Samsung’tan Önce Duyurmak İstiyor

Huawei Katlanabilir Telefonu Samsung’tan Önce Duyurmak İstiyor. Huawei elini çabuk tutup, rakibi Samsung’un 2019 yılında katlanabilir telefon piyasaya sürmeden önce bunu gerçekleştirmek istiyor.

Gelecek yıl katlanabilir telefonların yılı olacak şekilde şekillenmeye başladı.

Huawei tarafından 2019’un başlarında piyasaya sürülebilecek olan katlanabilir telefonun, Çin’in BOE Teknoloji Grubu tarafından üretilen esnek OLED ekranını kullanacağı bildiriliyor. Her ne kadar BOE’nin esnek ekran teknolojisinin, Samsung’un kendinden daha düşük olduğu söylense de; görünüşe göre Huawei’yi durdurmuyor.

Huawei Katlanabilir Telefonu Samsung’tan önce 2019’da Duyurmak İstiyor.

Daha önceki bir Wall Street Journal raporunda, Samsung’un önümüzdeki yıl da piyasaya sürmesi beklenen kendi katlanabilir telefonu için yaptığı planlara dayanarak, Huawei‘nin katlanabilir telefonu yalnızca 30.000 adede kadar sınırlı miktarlarda üretilebileceği söyleniyordu. Ancak şirket az sayıda ünite üretecek olsa bile bu alanda ilk olmayı düşünüyor.

Huawei’inin amacı Samsung’tan daha yenilikçi olduğunu göstermek gibi görünüyor. Ancak Huawei’nin Samsung’un katlanabilir telefon konusundaki bilinen ayrıntılarından daha az bilgiye sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Samsung’un katlanabilir telefon planları konusunda oldukça fazla bilgiye sahibiz. WSJ raporunda olduğu gibi 7 inç bir ekrana sahip olacak ve bir cüzdan gibi ikiye katlanabilecek bir yapıda üstelik arka tasarında bir ikinci ekran daha olacak.

Yine Samsung’un katlanabilir telefonunun iPhone 8 veya iPhone 8 Plus’tan daha kalın ve tamamen açıkken 7.3 inç ekrana sahip olacağını biliyoruz. Dayanlıklılık tarafında ise 20 bin kez katlanmaya kadar dayanıklı olacağından söz ediliyordu. Fiyat konusun da ise 1.500$ ile 2000$ arasnda bir yerde yer alacak.

Huawei tarafında ise bir belirsizlik olsa da, Samsung ve Huawei’inin gelecek yıl planlarına katlanabilir telefon koyması yeni akıllı telefon trendinin 2019 bu yöne kayacağının işaretleri olabilir.

Durum ne olursa olsun, 2019 telefonları için çok ilginç bir yıl olacak.

Mashable