Sosyal Medya

Donanım

Bloomberg: Apple ilk işlemcilerini Macbook Pro ve Air’de kullanacak

Bloomberg: Apple ilk işlemcilerini Macbook Pro ve Air'de kullanacak... Yeni işlemciler çok daha iyi güç verimliliği vaat ediyor...

Bloomberg: MacBook Pro, Air dizüstü bilgisayarlar önce Apple Silikon CPU’ları alacak

Apple Silicon içeren Masaüstü Mac’ler daha sonraki bir tarihte çıkacak. Apple kendi işlemcilerini Macbook Pro ve Air modellerinde kullanılacak. 

Bugün erken saatlerde Apple, 10 Kasım’daki “One More Thing” etkinliğini duyurdu ve şimdi şirketten ne görmeyi bekleyebileceğimiz konusunda daha iyi bir fikrimiz var. Bloomberg’den Mark Gurman ve Debby Wu’ya göre; teknoloji devi önümüzdeki hafta yeni 13 inç ve 16 inç MacBook Pro’lardan başlayıp ardından yeni bir 13 inç MacBook Air ile başlayarak Apple Silikon destekli bu üç Mac’i detaylandıracak.

Yenilenen dizüstü bilgisayarların güncellenmiş tasarımlara sahip olmadığı; ancak şirketin yeni iPhone 12 ve iPad Air modellerine güç veren A14 yonga setine dayalı işlemciler içereceği bildiriliyor.

Görünen o ki daha önce 2021 başlarında kullanılmasını beklediğimiz, ancak bu Bir şey daha etkinliğinde duyurulabileceğini söylediğimiz; Masaüstü Apple Silikon destekli Mac’ler, Bloomberg’in Apple’ın yeniden tasarlanan iMac ve Mac Pro modelleri üzerinde çalıştığını bildirmesiyle daha sonraki bir tarihe ertelenmiş gibi görünüyor.

İlginç bir şekilde Bloomberg, yeni Mac Pro’nun mevcut modelin yerini alıp almayacağından veya ikisinin bir arada var olup olmayacağından emin olmadığını söylüyor.

Apple’ın MacBook serisinin Apple Silikon’larını kullanan ilk modeller olmasının söylenmesi aslında şaşırtıcı değil. Şirketin kendi ürettiği işlemciler Intel’e göre çok daha iyi bir güç verimliliği vaat ediyor. Bu sayede bu yeni modellerden çok daha iyi bir pil performansı beklenebilir.