Sosyal Medya

iPhone

Apple, 10 Kasım’da ‘bir şey daha’ etkinliğine ev sahipliği yapacak

Apple, 10 Kasım'da 'bir şey daha' etkinliğine ev sahipliği yapacak. Apple Bir Şey Daha etkinliğinde ilk kez silikon destekli Mac'i gösterebilir.

Apple, 10 Kasım’da ‘bir şey daha’ etkinliğine ev sahipliği yapacak

İlk Apple Silikon destekli Mac’leri görebiliriz.

Apple bu sonbaharda zaten iki sanal etkinlik düzenledi, ancak teknoloji devi heybesindekileri henüz bitirmiş değil. Önümüzdeki 10 Kasım Salı günü, şirketin geleneklerine uygun şekilde; “Bir Şey Daha” adlı bir etkinlik düzenleyecek.

Son olayların yıldızları iPad, Apple Watch ve iPhone olduğu düşünüldüğünde, bu seferki etkinlik yeni bir Mac’e odaklanacak gibi görünüyor. Daha spesifik olarak, insanların gerçekten satın alabileceği Apple Silicon çalıştıran bir Mac’e ilk kez bakabiliriz. Ayrıca macOS Big Sur‘un son sürümünün de piyasaya sürülmeye hazır olacağını söylemek akla yatkın görünüyor.

Hafızanızı tazelemek için Apple Silicon, Haziran ayında WWDC konferansı ilan edildi. Adından da anlaşılacağı gibi bu; Apple’ın tıpkı iPhone, iPad ve Apple Watch’ta yaptığı gibi Mac’i kendi ürettiği işlemcilerle çalıştırması için bir hareketti.

Apple’ın A serisi yongalarının iPad Pro gibi aygıtlardaki gücü düşünüldüğünde, Apple’ın kullanmak istediği yongaları sağlamak için Intel’e güvenmek yerine Mac donanımından tamamen sorumlu olması büyük bir sürpriz değil.

Yine de Intel’den uzaklaşmak Apple için uzun bir süre alacak. Yine de önümüzdeki yıllarda milyonlarca Intel destekli Mac’i vahşi ortamda desteklemeye devam etmesi gerekecek. Tam olarak hangi donanımı göreceğimize gelince, henüz bu tam olarak net değil.

İlk Apple Silikon geliştirici kiti, 2020 iPad Pro’da da bulunan şirketin A12Z çipini çalıştıran bir Mac mini. Ya bir Mac mini ya da yeni bir dizüstü bilgisayar, yeni donanımın önümüzdeki hafta gelmesi için güvenli bahisler gibi görünüyor.

Genelde Apple etkinliklerinde olduğu gibi, bu etkinlik 10:00 PT / 1PM ET’de başlayacak ve tüm haberleri elimizden geldiğince size ulaştırmaya gayret edeceğiz…