Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Apple Clips, Yeni Video Paylaşım Uygulaması, Sosyal Videonu Çek, Paylaş!

Apple Clips, Yeni Video Paylaşım Uygulaması, Sosyal Videonu Çek ve Paylaş! Apple'ın Video Paylaşım uygulaması resmen duyuruldu!

Apple yeni video paylaşım uygulaması Clips’i Duyurdu!

Apple Clips, sosyal videonu çek ve paylaş!

Apple bugüne hızlı başladı. Yeni iPad’ler ve 2 özel kırmızı iPhone 7 satışını başlattı. Tüm bunları bir anlamda gölgede bırakacak yeni video paylaşım uygulaması oldu. Clips adı verilen yeni uygulama resmen duyurulmuş oldu.

Adını ilk kez geçen yaz duyduğumuz video paylaşım uygulaması neredeyse Snapchat, Instagram,Vine,Prisma ve iMovie benzeri. Apple Kamera Uygulamasından ayrı olarak iPhone ve iPad üzerinden de kullanılabilir.

Uygulama fotoğraflarınıza ve videolarınıza çeşitli filtreleri uygulayarak paylaşım yapmanızı sağlıyor. Daha uzun anlatımlar için videoları birbirine eklemeniz içinde video düzenleme özellikleri var. Şu ana kadar ki özellikleri ile Vine’a benziyor.

Apple Clips, Yeni Video Paylaşım Uygulaması, Sosyal Videonu Çek, Paylaş!

Apple Clips, Yeni Video Paylaşım Uygulaması, Sosyal Ağ Olmadan Sosyal Video!

Ancak en önemli fark; tek bir video klibin uzunluğu 30 dakika, en fazla ise 60 dakika olabiliyor.

Hazırladığınız video klipleri herhangi bir uygulama üzerinden paylaşmanıza tabi ki öncelikli olarak iMessage üzerinden paylaşmanıza olanak sağlıyor.
The Verge’ten Lauren Goode aktardığına göre ise Kişiler listenizdekileri içeren bir video oluşturursanız, iMessage size öneriliyor. Bu da uygulamanın Apple Fotoğraflardaki yüz tanıma algoritması tarafından desteklendiğini gösteriyor.

Uygulama oldukça ilginç ancak bilmediğimiz şeyler sunmuyor. Apple bir anlamda gelişen bir kullanıcı tabanı ile bu alanda da rekabete hazır.

Apple’s new Clips app makes social videos for other social networks on The Verge