Sosyal Medya

iPhone

Apple, daha küçük ve daha ucuz bir iPhone yapmaya başlıyor

Apple mart ayında daha uygun fiyatlı bir iPhone sunabilir. Apple, daha küçük ve daha ucuz bir iPhone yapmaya başlıyor. iPhone SE2 Mart'ta...

Bloomberg: Apple daha küçük ve daha ucuz iPhone yapmaya Şubat ayında başlıyor

Apple, muhtemel olarak iPhone SE2 olarak beklediğimiz modeli şubat ayında üretmeye başlıyor. Satışı ise Mart ayını bulabilir.

Apple çok yakında daha düşük maliyetli bir iPhone modeli “iPhone SE2” piyasaya sunabilir. Bloomberg’e göre, teknoloji devi tedarikçileri, şirketin iPhone SE’den bu yana ilk kez uygun fiyatlı bir iPhone modeli üretmeye başlayacak.

Düşük maliyetli iPhone modeli ile ilgili olarak söylentiler, haberler, tahminler, geçen yılın ortalarından itibaren ortaya çıkmaya başlamıştı. Apple tahminleri konusunda sağlam bir geçmişe sahip olan Ming-Chi Kuo’da mart ayı sonunda iPhone 8 kasasına yerleştirilmiş iPhone SE2 olarak adlandırılacak bir modeli işaret ediyordu.

Hem Kuo, hem de Bloomberg kaynakları yaklaşan bu modelin iPhone 8’e benzeyeceğini ve 4.7 inçlik şu anki mevcut iPhone modellerinin ekranlarında görece daha küçük olacağını belirtiyor. Burada esas beklenti. iPhone 11 modellerine güç veren Apple’ın A13 işlemcisinin de bu modelde kullanılacağı. Bir başka Bloomberg raporunda ise, iPhone 11 için beklenenden daha fazla talep geldiği için A serisi işlemcilerinin üretiminin artırıldığı belirtiliyor. Buna paralel daha düşük maliyetli iPhone modelinin de seri üretime Şubat ayında geçmesi bekleniyor.

Cihazın tam adının iPhone SE2 olup olmayacağı henüz belli değil. Yine de Apple’ın özellikle Hindistan gibi orta segment akıllı telefonların çok kullanıldığı ve Android’in pazara hakim olduğu bölgelerde rekabet edecek bir model ile kazancını arttırmayı planlaması mantıklı…

Bloomberg