Sosyal Medya

iPhone

Apple, Ekran Tercihini OLED Olarak Değiştirebilir!

Apple, önümüzdeki yıl duyuracağı bazı modellerinde OLED ekran teknolojisini kullanabilir.

Apple, önümüzdeki yıl duyuracağı bazı modellerinde OLED ekran teknolojisini kullanabilir.

Bilindiği gib Apple, uzun zamandır iPhone ve iPad modellerinde arkadan aydınlatmalı LED ekran teknolojisini kullanıyor. Son gelen bir iddiaya göre ise Apple, önümüzdeki sene nispeten daha farklı olan OLED ekran teknolojisine, cihazlarında yer verebilir!

Kavisli Ekranlı iPhone mu geliyor?

news_1-apple-2016-yilinda-esnek-iphone-7-yapabilir-2015-iphone-oled-ekran
Aslında Apple, ilk olarak OLED ekran teknolojisine Apple Watch modellerinde yer vermeyi tercih etmişti. IHS araştırmacılarından Kevin Wang tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre ise Apple, 2016 yılında daha birçok ürününde OLED ekran teknolojisine yer vermeyi düşünüyor!

OLED ekranlar birçoğumuz için bükülebilir ekran teknoloji olarak da biliniyor. Her ne kadar yanlış bir bilgi olmasa da sadece bükülmekle sınırlı kalmayan OLED ekran teknolojisi, enerji türetimi noktasında nispeten daha verimli işler çıkartabiliyor.

Apple ve LG Ortaklığı!

Bu duruma ek olarak Kevin Wang iddialarına, Apple’ın OLED ekran teminini Samsung’dan değil, halihazırda LED IPS ekranlarını büyük oranda temin ettiği LG ile ortaklığını devam ettirerek temin edeceğini ekliyor. Ancak Kevin Wang, Apple’ın hangi ürünleri için OLED ekran kullanmayı tercih edeceği noktasında ise bir yorumda veya iddia da bulunmuş değil.

Öte yandan Apple’ın neden böyle bir adım atacağı da, yine merak edilenler arasında. OLED ekranların başlıca kolaylıklarından bükülebilir yapıya elverişli olması göz önüne alındığında, 2016 yılı kapsamında iPhone 7 veya bambaşka bir isim ile olası kavisli ekrana sahip iPhone modeli görme ihtimali ortaya çıkıyor.

news_2-apple-2016-yilinda-esnek-iphone-7-yapabilir-2015-iphone-oled-ekran

Ancak Apple’ın iPhone serisini böylesine köklü bir değişikliğe götürüp götürmeyeceği ise apayrı bir tartışma konusu. Keza iOS tarafında şu ana kadar herhangi bir eğimli ekran için özelleştirilebilmeye açık detaya da rastlanmış olmaması, çelişkili durumları beraberinde getiriyor.

Kevin Wang tarafından ortaya atılan bu iddia, hangi kaynaklara dayanıyor bilinmez ama geçtiğimiz günlerde Huawei tarafından da artık OLED ekranlara geçilme ihtimalleri iddiaları dolaşmaya başlandığı düşünüldüğünde, firmaların OLED ekrana geçiş için uygun zamanı beklediklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Apple için bu doğru zaman 2016 yılı mı olacak, hep birlikte bekleyerek öğreneceğiz.