Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

iPhone 6 Hata 53: Türkiye’de Satışları Etkiler mi?

Apple iPhone 6 sahibi bir çok kullanıcı tarafından geri bildirimi yapılan Error 53 yani korkunç Hata 53’ün güvenlik önlemlerinin bir sonucu olduğunu açıkladı.

Eğer Türkiye’de ikamet ediyorsanız ve bir vesile ile cihazınızı güncellerken Error 53 ile karşılaştıysanız yandığınızın resmidir.

Kullanıcıların bir çoğu hata 53’ü korkunç hata olarak değerlendirmeye başladı bile.

Bu hata nedir derseniz genellikle ekran ve home düğmesi değişikliklerinden sonra yazılım güncellemesinin kısır döngüye girmesi sebebiyle ortaya çıktığı açıklandı ve bu konu bugün yayınlanan The Guardian’daki makale ile yaygın hata olarak tescillenmiş görünüyor.

Apple benzersiz dokunmatik kimlik sensöründen elde edilen bilgilerin yani kısaca parmak izi verilerinizin güvenli bir şekilde korunması ile ilgili bir güvenlik önlemi olduğunu açıkladı sorunu sadece kendi servislerinde düzeltmek istiyor.

Yani iPhone veya iPad gibi cihazlarda dokunmatik kimlik sensörünü etkileyen değişiklikler ancak ve ancak Apple yetkili servislerinin müdahelesi ile düzeltilebilecek.

İşte zurnanın zırt dediği nokta da burada zaten. Özellikle Türkiye’deki Apple Destek noktalarından randevu almanın ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak bir şekilde bu duruma düşerseniz cihazınızı en az 2 ay gibi bir süre kullanamayacak olabilirsiniz.

Apple korkunç güvenlik hatası hata 53’ü müşterileri korumak için tasarlandıkları güvenlik önlemlerinin bir sonucu olduğunu açıklasa da Türkiye gibi bir çok ülkede randevu almanın ne kadar zor olduğunu göz ardı ediyor.

Bu konuda yaşanacak bir çok sıkıntı sadık iPhone kullanıcılarını bile yeni cihazlar satın almakta düşündürebilir.

Bana göre bu önemli hata bile Apple kullanıcılarını bu cihazları almaktan biraz zor vaz geçirir. Benden söylemesi …