Sosyal Medya

iPhone

iPhone 15 Pro, ince titantum çerçeve ve USB-C şarj ile gelebilir!

Yaklaşan yeni iPhone 15 Pro modelinin özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. iPhone 15 hakkında yeni bilgiler sızdırıldı ve görünüşe göre çerçeve boyutundan yeni bir şarj bağlantı noktasına kadar her şey hakkında yeni bilgileri sizinle paylaşalım...

iPhone 15 Pro, ince titantum çerçeve ve USB-C şarj sunabilir!

Yaklaşan yeni iPhone 15 Pro modelinin özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. iPhone 15 hakkında yeni bilgiler sızdırıldı ve görünüşe göre çerçeve boyutundan yeni bir şarj bağlantı noktasına kadar her şey hakkında yeni bilgileri sizinle paylaşalım…

 

Bloomberg’den Mark Gurman‘ın bildirdiğine göre, giriş seviyesi olarak iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın, ilk olarak iPhone 14 Pro ile piyasaya sürülen etkileşimli hap şeklindeki bir kesik olan Dynamic Island’a veda edebilir.

 

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde ise Apple daha da ince bir tasarıma imza atacak. Buna göre iPhone’un çerçeve kalınlığı 2,2 milimetreden 1,5 milimetreye indiren düşük enjeksiyon basınçlı aşırı kalıplama (LIPO) ile birlikte muhtemelen çok daha ince ve yeni bir görünüme kavuşuyor. Hatırlanacağı üzere Apple, LIPO’yu ilk olarak Watch Series 7’de kullanmıştı.

 

Özellikle Avrupa Birliğinin baskılarının sonuç verdiğini göreceğimiz USB-C şarj standardı yeni iPhone 15 modellerinde standart olarak sunulacak olabilir. Bu sayede bir çok kullanıcı artık birden çok şarj cihazı ve kablosu taşımak zorunda kalmayacak.

Bunun için aslında Avrupa Birliğine teşekkür etmek gerekiyor. Hatırlanacağı gibi geçen yıl Avrupa Birliği, 2024’ten itibaren bölgede satılan tüm akıllı telefon ve tabletlerin USB-C şarj bağlantı noktasına sahip olması gerektiğini duyurmuştu. Avrupa Parlamentosu da, iki yıl sonra dizüstü bilgisayarları da kapsayacak olan önlemi “çevre ve tüketiciler için faydalı” olarak nitelendirmişti.

 

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a yapılan diğer güncellemeler, kamera yükseltmelerini ve ilk olarak iPhone 14 Pro’da görülen A16 işlemciyi içerebilir. Yeni iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in paslanmaz çelik yerine titanyum çerçevelere ve 3 nanometrelik bir çipe sahip olacağı da bildiriliyor.

 

iPhone 15 Ultra adıyla yeni bir üst düzey model gelebilir!

Ayrıca bir iPhone “Ultra” modelinin daha üst düzey bir seçenek olarak piyasaya çıkacağına dair söylentiler de var. Fazla kalmadı Apple, muhtemelen en azından iPhone 15 ve iPhone 15 Pro’yu – şirketin olağan programına göre – ve potansiyel olarak önceki nesillerden daha pahalı bir fiyata Eylül ayında piyasaya süreceğine şahit olacağız. Bekleyelim görelim…