Sosyal Medya

iPhone

Apple, USB-C’nin iPhone’a geldiğini doğruladı: “Başka seçeneğimiz yok”

Sebep ne olursa olsun, USB-C sonunda iPhone'lara geliyor. Apple nihayet iPhone'larında Lightning'den USB-C bağlantı noktasına mecburen geçecek.

Apple, USB-C’nin iPhone’a geldiğini doğruladı: “Başka seçeneğimiz yok”

Sebep ne olursa olsun, USB-C sonunda iPhone’lara geliyor. Apple nihayet iPhone’larında Lightning’den USB-C bağlantı noktasına mecburen geçecek.

Apple resmi olarak herhangi bir açıklama yapmadı, ancak dünya çapındaki pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı, The Wall Street Journal’dan Joanna Stern ile yaptığı röportajda bunu ilk ağızdan doğruladı.

Apple’ın USB-C’ye geçip geçmediği sorulduğunda Joswiak, “Tabii ki buna uymak zorunda kalacağız, başka seçeneğimiz yok” dedi.

Joswiak, Avrupa Birliği’nde ve Brezilya’da akıllı telefonlarda USB-C kullanımını zorunlu kılan yeni bir dizi düzenlemeye atıfta bulunuyor. Apple bu fikre uzun süre direndi, ancak şimdi AB 2024’ten itibaren yasayı uygulamaya başlayacağına göre, şirketin en azından AB’de iPhone satmaya devam etmek istiyorsa değişikliği yapmak zorunda kalacağı belli oldu.

Dediğimiz gibi kullanıcılar açısından bu süper bir haber, artık ellerinde muhtemelen olan şarj cihazlarını daha rahat değerlendirmiş olacaklar…