Sosyal Medya

iPhone

Apple, eski yazılımları App Store’dan kaldırıyor

Apple, eski yazılımları App Store'dan kaldırmak için yeni bir adım atmış olabilir. Şirket kısa süre önce bazı geliştiricilere App Store İyileştirmeleri politikası hakkında bir bildirim gönderdi. İşte detaylar...

Apple, kullanılmayan ve eski yazılımları App Store’dan kaldırmaya başlamış olabilir!

Apple, eski yazılımları App Store’dan kaldırmak için yeni bir adım atmış olabilir. Şirket kısa süre önce bazı geliştiricilere App Store İyileştirmeleri politikası hakkında bir bildirim gönderdi. İşte detaylar…

Apple, kullanılmayan ve artık işlevsiz hale gelmiş uygulamalara karşı politikasını daha sıkı bir şekilde uygulamaya başlamış olabilir. Hatırlayacağımız üzere 2016’da şirket, çalışmayı durduran, en son yönergelerine uymayan veya güncelliğini yitiren uygulamaları kaldırmak için elinden geleni yapacağına söz vermişti. Son bir kaç yıl pek dikkat çekmese de son dönemde bu politikası artık daha konuşulur hale geldi.

The Verge tarafından tespit edilen bir dizi tweet’te, bir avuç bağımsız geliştirici, Apple’dan oyunlarını güncellemelerini isteyen bir e-posta bildirimi aldığını paylaştı.

Gönderilen e-posta’da şirkete,  “Bu uygulama önemli bir süre içinde güncellenmedi ve 30 gün içinde satıştan kaldırılması planlanıyor ” , “30 gün içinde inceleme için bir güncelleme göndererek bu uygulamayı yeni kullanıcıların keşfetmesi ve App Store’dan indirmesi için hazır tutabilirsiniz.” denildi. 

Apple, geliştiricilerin uygulamalarını veya oyunlarını mağazadan kaldırsa bile mikro işlemlerden gelir elde etmeye devam edebileceğini belirtiyor. Elbette programları, cihazlarına daha önce indirenlerin ki çalışmaya devam edecek. Bildirimin ekran görüntülerini Twitter’da paylaşan bazı kişiler, politikanın daha küçük geliştiricileri orantısız bir şekilde etkilediğine dair endişelerini dile getirdi.

Örneğin, Protopop Games geliştiricisi Robert Kabwe, “Bu, bağımsız geliştiriciler için adil olmayan bir engel” diyor.

App Store İyileştirmeleri odaklı destek sayfasında şirket, politikanın “müşterilerin ihtiyaçlarına uyan harika uygulamaları bulmasını kolaylaştırmak için tasarlandığını” belirtiyor. Ayrıca, platformda bulduğunuz tüm yazılımların “işlevsel ve güncel” olmasını sağlamak istediğini de belirtiyor. Ancak gelişimini bitirmiş ancak güncel kullanılan uygulamalar bundan nasıl etkilenecek orası biraz karışık….

Görünen o ki, duruma kolay bir cevap yok. Bir iOS kullanıcısının bakış açısından, yeni bir Apple cihazı satın aldığınızda ve donanımdan yararlanmak için optimize edilmemiş uygulamalar bulmanız pek hoş bir durum olmaya bilir. Örneğin, yeni bir iPad aldığınızda ona uygun oyunun ekran kalitesinin bu yeni donanıma uygun hale getirilmemiş olduğunu öğrenenler daha önce böyle hayal kırıklıkları yaşamıştı.

Bu geliştiricileri uygulamaları güncel tutmaları için çok daha zorlayıcı bir adım… orası kesin…