Sosyal Medya

iPhone

Apple, Fransa’nın iPhone 12 radyasyon endişelerini gidermek için yazılım güncellemesi yayınlayacak

Apple, bu konuda Fransa'nın test protokollerini suçluyor ve bunun bir güvenlik sorunu olmadığını söylüyor. Ancak yine de bu konuda bir yazılım güncellemesi yayınlayacağına dair bilgiler geliyor. İşte iPhone 12 ile ilgili radyasyon endişeleri hakkındaki yeni bilgiler...

Apple, Fransa’nın iPhone 12 radyasyon endişelerini gidermek için yazılım güncellemesi yayınlayacak

Apple, bu konuda Fransa’nın test protokollerini suçluyor ve bunun bir güvenlik sorunu olmadığını söylüyor. Ancak yine de bu konuda bir yazılım güncellemesi yayınlayacağına dair bilgiler geliyor. İşte iPhone 12 ile ilgili radyasyon endişeleri hakkındaki yeni bilgiler…

Apple, Fransız düzenleyicilerin telefonun uygun radyasyon seviyelerini aştığını iddia etmesinin ardından, üç yıllık iPhone 12’lerle ilgili iddia edilen radyasyon endişelerini gidermek için bir yazılım güncellemesi hazırlıyor.

Bildiğiniz gibi Fransa, ülkenin radyasyon gözlemcisinin (ANFR) tavsiyesi üzerine akıllı telefon satışını durdurmuştu, ancak Cupertino bu iddiaları reddediyor ve Reuters tarafından bildirildiğine göre sorumluluğu Avrupa ülkesinin test protokollerine yüklüyor gibi görünüyor.

Bu amaçla Apple, bunun bir güvenlik sorunu olmadığını yineledi ve telefonun birden fazla uluslararası kuruluş tarafından küresel radyasyon standartlarıyla uyumlu olarak onaylandığını belirtti. Yazılım güncellemesi radyasyon seviyelerini ayarlamaktan ziyada iPhone 12’lerin mevcut   “Fransız düzenleyiciler tarafından kullanılan protokole uyum sağlamasını ayarlayacak”.

Görünüşe göre Apple, yazılım yamasının iPhone 12s’in gelecekteki radyasyon testlerinden geçmesine izin vermek için yeterli olacağını düşünüyor ve “iPhone 12’nin Fransa’da satışa sunulmaya devam etmesini” sağlamasını umuyor.

Fransa, Apple’ın yazılım düzeltmesinin yeterli olması gerektiğini ve TechCrunch tarafından ortaya çıkarılan bir Fransız basın bülteninde dile getirilen şekilde, gelir gelmez testlere devam edeceklerini söylüyor. Apple, iPhone’ları için düzenli olarak yazılım güncellemeleri bırakıyor, bu nedenle yakın gelecekte ortaya çıkması bekleniyor. Bu arada şirket, enerjisini üç yıllık iPhone 12’den yeni popülerliğe, yani iPhone 15’e odaklıyor.