Sosyal Medya

iPhone

Apple, Hindistan’da iPhone 12 üretmeye başlıyor

Apple Çin'deki üretiminin önemli bir bölümünü Hindistan'a kaydırıyor. 2021 ortalarına doğru iPhone 12 modellerinin üretimi Hindistan'da

Apple’ın 2021’in ortalarında Hindistan’da iPhone 12 üretmeye başlamasını beklediği bildirildi

Apple, yaklaşan iPhone 12‘sini 2021 ortasına kadar ülkede üretmeyi hedeflediği için, yakın gelecekte Hindistan’ı önemli bir üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Business Standard tarafından yayınlanan bir rapora göre , Cupertino merkezli dev, yaklaşmakta olan amiral gemisi cihazını güneydeki Karnataka eyaletindeki bir tesiste üretmeyi planlıyor.

Devletin eski bakanı Dinesh Gundu Rao da tweet atarak, bu üretim birimi sayesinde 10.000’e yakın iş yaratılacağını söyledi. Gereğince Yeni Hint Express , Apple halk fabrikada işlerin% 70’ini vermek zorunda kalacak; proje için şimdiden 2.000’den fazla kişiyi işe aldı.

 

Temmuz ayında Apple, piyasaya sürülmesinden yaklaşık 10 ay sonra iPhone 11’i Hindistan’da üretmeye başladı . Ayrıca şirket yakın zamanda Hindistan’da yeni iPhone SE’yi de üretmeyi planlıyor.

Apple, Hindistan akıllı telefon pazarında aslan payına sahip değil, ancak iPhone 11 sayesinde 2020’nin ilk çeyreğinde yıllık bazda% 78 büyüme kaydetti. Şubat ayında Tim Cook , Hindistan’da online mağaza açmayı planladığını söylemişti. Nitekim bu yıl ülkede bir çevrimiçi mağazada açıldı. Ancak koronavirüs salgını, çalışmalara biraz sekte vurdu denebilir.

Economic Times’ın bir raporuna göre ise şirket , aynı dönemde üretiminin beşte birini Çin’den Hindistan’a kaydırmayı hedefliyor. Böyle bakıldığında Apple iPhone 12 ile hem Hindistan’daki pazar payını arttırmayı, hem de Çin ABD savaşından doğacak olası zararlarını minimize etmeyi hedefliyor…