Sosyal Medya

iPhone

Apple iOS 14 Güncellemesini 16 Eylül’de Yayınlanıyor

Apple iPhone 12 bekleyenleri biraz üzdü ancak iOS 14 Güncellemesiyle gönülleri almak istiyor. Apple iOS 14 Güncellemesini 16 Eylül'de.

Apple iOS 14 Güncellemesini 16 Eylül’de Yayınlanıyor

iOS 14 beta sürümünü girmemiş benim gibi kullanıcılardan birisiyseniz, orjinal sürüm için fazla beklememize gerek kalmadı. Bugünden itibaren iOS 14 en yeni özellikleriyle iPhone 6s ve yukarı modeller için yayınlanmaya başlıyor.

Apple iPhone 12’yi Ekim ayına bırakınca olsa gerek, kullanıcıları daha fazla üzmek istememiş olabilir. Yaşanan hayal kırıklığının biraz önüne geçmek için iPhone 12 öncesinde  iOS 14’ü piyasaya sürdü…

  • Mevcut iPhone’unuzu güncellediğinizde; ana ekran widget’ları ve uygulamalarınızı Uygulama Kitaplığı biçiminde düzenlemenin farklı bir yolu gibi bir dizi yeni özelliğe erişebileceksiniz.
  • Kullanışlı resim içinde resim modu sayesinde iPhone’unuzda başka şeylerle uğraşırken Netflix ve Apple TV + gibi şovları izleyebileceksiniz.
  • Siri, sesli çeviri özelliği de dahil olmak üzere bazı güncellemeler alıyor ve tüm ekranınızı ele geçirmek yerine ekranınızın üst kısmında görünecek.
  • Mesajlar’da ise; daha kolay erişim için en önemli sohbetlerinizi en üste sabitleyebileceksiniz ve grup sohbetlerinde satır içi yanıtlar olacak.
  • Ayrıca gelişmiş konum bulma özelliklerine sahip olacak bisiklet yol tarifleri Haritalar’a geliyor.

Bitmedi iOS 14’te, uygulama parçalarına indirmek zorunda kalmadan erişebileceğiniz uygulama klipleri adı verilen bir araç da bulunuyor.

iOS 14’ÜN UYUMLU OLDUĞU AYGITLAR

iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE (1. nesil)
iPhone SE (2. nesil)
iPod touch (7. nesil)