Sosyal Medya

iPhone

iOS 9 ‘da Sorun Var Mı?

iOS9 yükleyen kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine, "iOS 9 sorunlu mu?" sorusu akıllarda takıldı.

iOS9 yükleyen kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine, “iOS 9 sorunlu mu?” sorusu akıllarda takıldı.

Apple’ın, geçtiğimiz günlerde tüm dünya ile eş zamanlı olarak ülkemizde de kullanıma açtığı yeni mobil işletim sistemi iOS 9, yayınlanmasının üzerinden geçen kısa süre içerisinde, hem iPad hem de iPhone kullanıcıları tarafından eleştiriler almaya başladı.

iPhone ve iPad kullanıcılarının iOS 9 ile ilgili eleştirileri ise, rastladıkları birçok hata ve performans kayıpları olarak öne çıkmış durumda.

iOS 9, hangi iPhone ve iPad modelleri için yayınlandı?

Apple’ın, her sene düzenlediği geliştirici konferanslarından WWDC 2015 ile tanıttığı ve beta sürecini başlattığı mobil işletim sistemi iOS 9, uzun bir beta sürecinin ardından, final sürümü ile tüm kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Apple’dan alışıldığı üzere, daha önceki iPad ve iPhone cihazlarını da göz ardı etmeyen Apple, iPhone tarafında; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri için yayınlarken, iPad tarafında ise tüm iPad mini modellerini ve iPad 2 ve sonrası tüm iPad modelleri için iOS 9 sürümünü yayınlamıştı.

news_2-ios-9-sorunlu-mu-ios-9-yorumlari-sdn-2015

Performans kayıplarının önüne geçmek adına, daha önceki modellerin teknik yeterlilikleri doğrultusunda, son çıkan iOS sürümünün belirli özelliklerinden kırpmalar yapmayı tercih eden Apple, böylelikle birçok yeni iOS özelliğini önceki iPhone ve iPad modellerine sunarken, olası bir performans kaybının önüne geçmiş oluyordu.

Ancak görünen o ki iOS 9, hem iPad hem de iPhone tarafında, çeşitli performans ve kullanım sorunlarını da beraberinde getirmiş.

iOS 9 yorumları!

Reddit ve Apple kullanıcı forumlarında, iPhone ve iPad kullanıcıları, yoğun olarak iOS 9 kurumundan sonra cihazlarının performans kaybettiğini ve birçok farklı hata ile karşılaştıklarını aktarmaya başladı.

news_1-ios-9-sorunlu-mu-ios-9-yorumlari-sdn-2015

Özellikle iPhone 5s ve iPhone 6 kullanıcılarının yoğun olarak şikayet ettiği performans kayıplarını, gecikmeler, program çökmeleri ve anlamsız hatalar izliyor. Aynı sorunların iPad tarafından da kullanıcılardan şikayet alması üzerine verilen yeniden iOS 9 kurulumu veya cihazların yeniden başlatılması tavsiyeleri ise, ne yazık ki sözü edilen bu sorunların önüne geçemiyor.

Kullanıcılar tarafından dile getirilen bu sorunlar ile ilgili ise Apple, henüz doğrudan bir açıklama yapmış değil. Ancak tahminler, önümüzdeki kısa zaman içerisinde performans iyileştirmeleri ve kararlılık arttırması içeren bir iOS 9.1 veya iOS 9.0.1 güncellemesinin yayınlanabileceği yönünde…