Sosyal Medya

iPhone

Apple Watch’ınız ile iPhone 13’ünüzün kilidini açamıyor musunuz?

Apple 13'ün ekran kilidini Apple Watch'ınız ile açamıyorsanız, endişelenmeyin, zira bu hatayı düzenleyecek yeni iOS güncellemesi yolda... İşte detaylar!

Apple Watch’unuz ile iPhone 13’ünüzün kilidini açamıyor musunuz?

Apple 13’ün ekran kilidini Apple Watch’ınız ile açamıyorsanız, endişelenmeyin, zira bu hatayı düzenleyecek yeni iOS güncellemesi yolda… İşte detaylar!

Apple Watch’ınızla yepyeni iPhone 13’ünüzün kilidini açamıyor musunuz? Hemen umutsuzluğa kapılmayın. MacRumors‘a göre Apple, “yaklaşan bir yazılım güncellemesi” yoluyla kilidin açılmasını önleyen önemli bir hatayı düzeltme sözü verdi.

Apple, yama için bir zaman çizelgesi sunmasa da, özelliği Ayarlar‘da kapatabilecek ve bu çözüm uygulanana kadar şifre ile kilit açmaya devam edebileceksiniz, dedi.

Söz konusu hata genelde iPhone kullanıcılarına “Apple Watch ile bağlantı kuramadığını – unable to communicate söylüyor”.

Ekran kilidini açmak için FACE ID kullanamıyorsanız bu önemli bir kullanıcı deneyimi sıkıntısı yaratabiliyor.

Yeni iOS 15.1 güncellemesinin testlerinin başladığını biliyoruz, ve kısa bir süre önce yayınlanan iOS 15‘i daha tam deneyimleyip alışamadan yeni bir güncellemesi ile karşımıza gelecektir. Zira Apple özellikle bu gibi  göze çarpan hataları ve güvenlik açıklarını düzelten küçük ama hızlı güncellemeler sunma konusunda uzun bir geçmişi var.

Apple’ın iPhone 13’ü de bu şekilde sıkıntılı bir güncelleme serisi ile sunmak istediğini sanmıyorum, ama özellik sayısı arttıkça güncelleme gerekliliği de şirketlerin tahmin ettiklerinden çok daha kısa sürüyor. Bir tarafını yaparken, bir tarafta sanki açıklar kalıyor gibi…