Sosyal Medya

iPhone

Apple, iOS 15.3 ve macOS 12.2’yi piyasaya sürdü!

Yeni iOS 15.3 güncellesiyle WatchOS, tvOS ve HomePod da bazı yeni özelliklere kavuşuyor.Apple-land yani Apple ekosistemde güvenlik güncellemeleri için büyük gün. Şirket 9to5Mac raporlarında belirtilen sorunlarında dahil olduğu ve hemen hemen tüm platformlar için geçerli  iOS 15.3 ve macOS 12.2 yazılım düzeltmelerini yayınladı.

Apple, büyük bir Safari istismarını düzeltmek için iOS 15.3 ve macOS 12.2’yi piyasaya sürdü

Yeni iOS 15.3 güncellesiyle WatchOS, tvOS ve HomePod da bazı yeni özelliklere kavuşuyor.

Apple-land yani Apple ekosistemde güvenlik güncellemeleri için büyük gün. Şirket 9to5Mac raporlarında belirtilen sorunlarında dahil olduğu ve hemen hemen tüm platformlar için geçerli  iOS 15.3 ve macOS 12.2 yazılım düzeltmelerini yayınladı.

Özellikle, tarayıcı geçmişinizin yanı sıra Google hesap bilgilerinizi sızdırabilecek Safari güvenlik açığını düzeltiyor…

Bu arada WatchOS 8.4 ve tvOS 15.2, bazı performans iyileştirmeleri de ekliyor.

Apple, bugünlerde akıllı hoparlörlerine çok fazla önem vermese de, Hindistan’da İngilizce veya İtalya’da İtalyanca konuşan altı kullanıcıya kadar Siri desteği ekleyen HomePod 15.3‘ü piyasaya sürdü. (Bu, Apple’ın 2019’da ABD’de sunmaya başladığı bir özellik.)

Normalde küçük yazılım güncellemelerini çok fazla vurgulmaz ancak, iOS ve macOS kullanıcıları bu Safari güvenlik açığını mümkün olan en kısa sürede yapmasını tavsiye ediyoruz. Açık safari ile ilgili olunca bir iki ay sonra nasıl bir istismar yaratan uygulamanın çıkacağını kestirmek güç..

iOS 15.3, iPhone’unuz için hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri içerir. Tüm kullanıcılara önerilir.

Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriği hakkında bilgi için lütfen şu web sitesine gidin:

https://support.apple.com/kb/HT201222

Apple’dan son yazılım güncellemelerini alma

Apple ürününüzün güvenliğini sağlamak için alabileceğiniz en iyi önlemlerden biri yazılımlarınızı güncel tutmaktır.

iOS, iPadOS, tvOS ve watchOS için bir yazılım güncellemesi yüklendikten sonra yazılım sürümünün düşürülemeyeceğini unutmayın.