Sosyal Medya

iPhone

Apple, iOS 16’daki Mesajlara Göndermeyi “Geri Al” Özelliği Ekledi

Gönderilmiş bir mesajı düzenlemek veya geri çağırmak için 15 dakikalık bir süreniz olacak. Gerçekten merak edilen özellik nasıl çalışıyor?

Apple, iOS 16’daki Mesajlara Göndermeyi Geri Al ve yeni dikte araçları ekledi

Gönderilmiş bir mesajı düzenlemek veya geri çağırmak için 15 dakikalık bir süreniz olacak.

Apple yakında gerçekten göndermek istemediğiniz mesajları geri almanıza izin verecek. iOS 16’daki yükseltilmiş Mesajlar uygulaması, yeni bir “göndermeyi geri al” özelliğinin yanı sıra daha önce gönderdiğiniz sohbetleri düzenleme ve ileti dizilerini okunmadı olarak işaretleme özelliği alıyor. (bunun nasıl gerçekleştirileceğini gerçekten merak ediyorum)

Yeni mesaj geri çağırma ve düzenleme özellikleri, değişiklik yapmak için 15 dakikalık bir pencere ile yalnızca “son gönderilen” sohbetler için geçerli olacaktır. Apple ayrıca kullanıcıların silinen mesajları 30 güne kadar kurtarmasına izin verecek.

Şirket ayrıca, daha uzun mesajlara otomatik olarak noktalama işaretleri ekleme ve emoji karakterlerini dikte etme yeteneği ile dikte etmede önemli bir yükseltme sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca, belirli mesajları düzenlemeyi kolaylaştırmak için dikteyi kullanırken klavye ve QuickType önerileri arasında çoklu görev yapabilecek.

Apple, geçen yıl iOS 15 ile sunulan gelişmiş paylaşım özelliklerini de geliştiriyor. Artık şirket, Mesajlar’a SharePlay’i ekledi, böylece arkadaşlar sohbet ederken birlikte video izleyebilir ve müzik dinleyebilir. (Hatırlarsanız, daha önce SharePlay, FaceTime aramalarıyla sınırlıydı.)

Mesajlar ayrıca diğer yeni iOS 16 özelliklerinden de yararlanabilecek. Özellikle, “görsel arama”, kullanıcıların görüntülerin bölümlerini doğrudan mesaj dizilerine sürükleyip bırakmasını sağlayacak cinsten. Aile Paylaşımı’nı kullanan ebeveynler ise, çocuklarından gelen istekleri doğrudan Mesajlar’da onaylayabilir veya reddedebilecek.