Sosyal Medya

iPhone

Apple, iPhone 13’te “Gürültü Önleme” özelliğini devre dışı bırakmış olabilir!

Geçmiş iPhone modellerinde uzun süredir bulunan ve bir erişilebilirlik özelliği olarak sunulan "Noise Cancellation" -"Gürültü Önleme" özelliği iPhone 13 ayarlarından görünmüyor!

Apple, iPhone 13’te yerleşik gürültü önleme özelliğini devre dışı bırakmış olabilir!

Geçmiş iPhone modellerinde uzun süredir bulunan ve bir erişilebilirlik özelliği olarak sunulan “Noise Cancellation” -“Gürültü Önleme” özelliği iPhone 13 ayarlarından görünmüyor!

9to5Mac, Apple’ın “Gürültü Önleme” erişilebilirlik özelliğinin geçmiş iPhone’larda temel bir özellik olduğunu ancak iPhone 13 serisinden kalıcı olarak kaldırılmış olabileceğini yazdı. Bu özellik, “telefonu kulağınıza tutarken telefon görüşmelerinde olası ortam gürültüsünü azaltmak” için tasarlanmıştı. Bir anlamda aramaları daha kolay duymanıza yardımcı olabilecek bir özellik olarak kullanılıyordu…

Apple’ın resmi destek servisi, 9to5Mac okuyucularından birine verdiği demeçte, “Telefon Gürültü Önleme, iPhone 13 modellerinde mevcut değil, bu yüzden [Erişilebilirlik] ayarlarında bu seçeneği görmüyorsunuz” diye açıklama yaptı.

Telefon satışa çıktıktan kısa bir süre sonra Reddit ve Apple destek sayfalarında gürültü iptali ile ilgili sorular ortaya çıktı ve okuyucular artık Erişilebilirlik sayfasında bulunmadığını fark etti. Okuyucu açıklama istediğinde, destek ekibi özelliğin “desteklenmediğini” onayladı.

“Gürültü Önleme” normalde etrafınızdaki ortam gürültüsünü algılamak ve ortadan kaldırmak için bir iPhone’un kamera mikrofonunu kullanıyor, böylece diğer kişiyi bir telefonda veya FaceTime aramasında daha kolay duyabilme imkanı sağlanıyor – Elbette söz konusu özellik işitme güçlüğü çekenler için değerli olabilecek bir şey.

Elbette Apple’ın gürüültü önleyici özellikle kulaklıklarını kullanıyorsanız o başka, bu sadece telefonu kullanırken geçerli bir durum. (Konuşmalarınız, başkalarının ne söylediğinden etkilemez; bunun için Apple, iOS 15 ile Ses Yalıtımı özelliğini var…)

Sonuçta Apple, özelliğin iPhone 13 cihazlarda kalıcı olarak kaldırıldığını henüz resmi olarak doğrulamadı. Yine de  şimdiye kadar, bununla ilgili detaylı açıklama sadece bir Apple Destek’ten verilmiş resmi cevap var…