Sosyal Medya

iPhone

iPhone 12, radyasyon yasası sayesinde Fransa’da kulaklıkla Geliyor!

iPhone 12, radyasyon yasası sayesinde Fransa'da kulaklıkla Geliyor. Fransa 14 yaş altı çocukları radyasyon etkilerinden korumak için...

iPhone 12, radyasyon yasası sayesinde Fransa’da ücretsiz EarPod’larla birlikte gelir

iPhone 12, radyasyon yasası sayesinde Fransa’da kulaklıkla birlikte satışa sunulacak…

Başka hiçbir ülke de olmayacak bu durum Fransa’daki gerçekleşiyor. Apple, iPhone 12 özelinde kutu içeriğinden çevreyi korumak adına şarj cihazı ve kulaklıkları çıkarmıştı. Ancak bu durumun istisnası Fransa! Bunun nedeniyse sahip olduğu radyasyon yasası…İşte detaylar…

Apple Salı günü yapılan 0açıklamada yeni iPhone 12 modellerinin kutu içeriğine; çöplüklere giden aksesuarları önlemek, yada başka bir deyişle çevreye e-atık oluşturmamak için;  EarPods veya bir güç adaptörü koymayacağını açıkladı. Bununla birlikte Fransa’da, yeni iPhone 12 alacak olanlar bir istisnaya sahip olacaklar. Buna sebep ise Fransa’nın sahip olduğu yerel yasaların bir cilvesi(MacRumors ).

MacRumors belirtildiği gibi, Fransız hukuku akıllı telefonların, 14 yaş ve altı çocukları elektromanyetik radyasyondan korumak için “eller serbest kitleri” veya “kulaklık” ile gelmesini şart koşuyor.

Bunun nedeni, hükümetin akıllı telefonlardan uzun süreli radyasyona maruz kalmanın sağlık üzerindeki etkilerinin, bilhassa çocuklarda yerleşmiş bilim olduğuna inanmamasıdır. Ayrıca Kullanım kılavuzları ve ambalaj, herhangi bir reklamla birlikte, eller serbest kitinin kullanılmasını önermeli yoksa 75.000 euro (87.000 $) para cezasına var.

Radyo ekipmanı içeren herhangi bir nesne, kablolu, sağlam ve güvenilir bir kulaklık olmadan ücretli veya ücretsiz olarak dağıtılamaz. Cep telefonu cihazlarına yönelik kullanım kılavuzları ve ambalajları, kablolu kulaklık kullanımını önerimini açık ve görünür bilgilerle sunmalı.

Radyasyonun etkilerinden duyulan korku, Fransa’da da akıllı telefon kullanımını başka şekillerde etkiledi. Ulusal alanda, çeşitli şehirlerde 5G’ye karşı protestolar gördü ve bazı seçilmiş yetkililer, sağlık endişeleri ve peyzaj sorunları nedeniyle konuşlandırılmasında geciktirilmeli çağrısında bulundu .

Bu arada Apple, iPhone’ları EarPod’lar olmadan göndermenin karbon emisyonlarını, nadir toprak madenciliğini ve e-atıkları azalttığını söylüyor. iPhone 12 ayrıca daha ince bir kutuda da satılıyor, bu nedenle Apple tek bir palete yüzde 70 daha fazla cihaz sığdırabileceğini söyledi. Yine de bir çift kulaklığa ihtiyacınız varsa, Lightning konektörüyle fiyatı 29 dolardan 19 dolara düşürdü .