Sosyal Medya

iPhone

iPhone 12 bir şarj adaptörü ve kulaklıkla gelmiyor!

iPhone 12 bir şarj adaptörü ve kulaklıkla gelmiyor. Apple, AC adaptörünü ve kulaklıkları çıkaran ilk büyük telefon üreticisi oldu...

iPhone 12 bir AC şarj adaptörü ile gelmeyecek!

iPhone 12 bir AC adaptörü veya kulaklıkla gelmeyecek. Söylenecek tek bir şey kaldı: hadi ordan Apple. Çevreyi korumak için yapıldığı söylenen bu adımı bir çokları gibi bende benimsemiyorum…

Evet dün düzenlenen online etkinlikle birlikte iPhone 12 ve diğer modellerin bir şarj cihazı ile gönderilmeyeceğini, bunun yerine sadece bir kablo ile geleceğini doğrulamış oldu. Daha öncede belirttiğim gibi bu benim açımdan pek iyi bir hareket değil.

Bu konuda dikkat çeken noktaların altını bir kez daha çekmekte fayda var.

Apple, telefonlarının varsayılan modellerinden şarj cihazlarını çıkarması kendi başına tamamen iyi bir hareket olarak görülebilir zira bu aksesuarlardan çok sayıda gereksiz e-atık oluştuğunu da biliyoruz. Bunu rakamlarla desteklemek gerekirse Apple; bunun her yıl 2 milyon metrik tona kadar karbon emisyonunu azaltacağını belirtti. Bu bir anlamda 450.000 arabaya denk geliyor. Bu kesinlikle çevre için harika. Bunu aklımızın bir kenarında bulunduralım…

Ancak burada büyük bir uyarımız var. Bir ürün paketinden bir şeyi çıkarmak, fiyata yansıdığı sürece hiç bir kullanıcı için sorun değil!

Yeni iPhone 12 alacaklar eski şarj adaptörlerini ve kulaklıklarını kullanmak isteyecek mi?

Siz pakede dahil etmediğiniz ve bu aksesuarları makul fiyatlara vermediğiniz sürece yepyeni bir iPhone 12 paketine vereceğiniz bir dünya paraya ilave olarak bu aksesuarlar içinde belirlenmiş fiyatları ödemek zorundasınız. iPhone 12 fiyatını hesaplarken muhtemelen bu yeni aksesuarlar ile birlikte hesaplamanızda fayda olacak.

Sanmayın ki Apple, bu hareketi çevreyi çok sevdiği için yapıyor. Biraz daha para kazanmak için yaptığını hepimiz biliyoruz.

Bununla ilgili sunumdaki mükemmel an; Apple’ın daha küçük kutusunu şirketin bir nakliye konteynerinde alabileceği ürün sayısını artırabileceğini söylediği andı.

Bu nedenle Apple’ın mümkün olduğunca çok para kazanmak için elinden geleni yapan devasa bir şirket olduğu gerçeğini asla gözden kaçırmayın ve unutmayın. Yine de ürünlerinden keyif alamayacağınız anlamına gelmez, benim gibi ve onların finansal düzeyde kararlar aldığının her zaman farkında olmalıyız.

Parasal olanlarla ilgili ahlaki kararlar aldığı tek zaman, ikincisinin birincisinden tehlikede olduğu zamanlardır.

Günün sonunda Apple, AC adaptörünü ve kulaklıkları çıkaran ilk büyük telefon üreticisi oldu. Diğerlerinin yakında bu hareketi takip etmesi için hazırlıklı olun. Her zaman olduğu gibi…