Sosyal Medya

iPhone

Apple’dan Kanadalı geri dönüş şirketine dava! 100 Bin iPhone Sattı!

Apple,100 bin iPhone sattı iddiasıyla geri dönüş şirketine dava açtı. Kanada'lı geri dönüşüm şirketi GEEP parçalarına ayırmak yerine sattı...

Apple,100 bin iPhone sattı iddiasıyla geri dönüş şirketine dava açtı!

Apple, 100.000 iPhone, iPad ve Saati sattığı iddiasıyla geri dönüşümcüye dava açtı. GEEP Kanada’nın geri  dönüşüm için bu parçaları sökmek yerine bunları sattığını iddia ediyor.

Apple, sökülmesi ve geri dönüştürülmesi gereken 100.000’den fazla iPhone, iPad ve Saati sattığı iddiasıyla eski yüklenicisi GEEP Canada aleyhine dava açtı.

TheLogic‘e göre En az 11.766 pound Apple cihazı, imha edilmeden GEEP tesislerinden ayrıldı – Geep kendisi bu gerçeği doğruladı.” 

Sorun, Apple’ın 2015 ile 2017 arasında 500.000’den fazla iPhone, Saat ve iPad’i denetlemesinden sonra keşfedildi. Bu cihazların yüzde 18’inin (toplam 103.845) hala hücresel ağlar üzerinden internete erişmekte olduğu fark edildi. Bu, yalnızca WiFi özellikli cihazların sayılması nedeniyle muhtemelen çok daha fazla cihazdan bahsediliyor.

Apple, eski ortağından 31 milyon Kanada Doları (22,7 milyon ABD Doları) istiyor. GEEP hırsızlığı reddetmedi, ancak üç çalışanın cihazları şirkete değil, kendilerine fayda sağlamak için aldığını iddia ediyor. Apple ise söz konuşu çalışanların aslında GEEP’in üst düzey yöneticileri olduğunu söylüyor.

Apple'dan Kanadalı geri dönüş şirketine dava! 100 Bin iPhone Sattı!

Apple, yenilenmiş aygıtları pazarlamaktadır, ancak güvenlik veya kalite standartlarını karşılamayanları satmaya veya satılmasına izin vermiyor. Şirket, The Verge’e

  1. “Geri dönüştürülmek üzere gönderilen ürünler artık tüketicilere satmak için yeterli değil ve ciddi güvenlik sorunlarına neden olabilir” dedi .

Bununla birlikte, onarım hakkı grupları Apple’ı üçüncü taraf onarım atölyelerine ve düzeltilmesi zor cihazlara yönelik politikaları nedeniyle eleştirdi . Şirket, geri dönüşümü zor bileşenleri kurtarmak için saatte 200 telefonu parçalarına ayırabilen Dave ve Daisy adlı makinelerle bazı geri dönüşümü şirket içine de taşıyor. Ancak, birçok eleştirmen Apple ve diğer elektronik üreticileri biz azaltmak istiyorsa geri dönüşüme değil, yeniden kullanımı odaklanması gerektiğini zira 2019’da üretilen e-atık seviyesi 59 milyon ton…