Sosyal Medya

iPhone

Apple, iPhone 14 Pro’da çentiği genişletti, hissettirmemek için sihir yapıyor!

Apple, iPhone 14 Pro'da çentiği genişletti, hissettirmemek için türlü sihirler yapıyor! Apple, iPhone 14'te çentiği "Dinamik Ada'ya dönüştürdü".

Apple, çentiği genişletti, hissettirmemek içinde türlü sihirler yapıyor!

Apple, iPhone 14’te çentiği “Dinamik Ada’ya dönüştürdü”, Ancak onu görmememiz için şimdi türlü sihirler yapıyor. Teknoloji devi verip almayı çok seviyor. “Dynamic Island – Dinamik Ada” adını verdiği bu yeni çentik bir çoklarına göre havalı görünüyor. Gerçekten öyle mi?

iPhone 14 Pro karşımızda ve Apple’ın yıllardır yaptığı en önemli yükseltmelerden biri olarak tarihe geçti. Apple’ın “Pro” serisinde daha iyi kamera ve ekran teknolojisi görmeye alışkınız, fakat bu sefer standart iPhone 14 modelinden daha çarpıcı bir şekilde ayrılıyor. Apple, iPhone X ile 2017’de hayatımıza soktuğu “Çentiği” şimdi bir anlamda kaldırdı.

Bunun yerine, Apple’ın “Dinamik Ada” olarak adlandırdığı ve yazılım aracılığıyla bildirimleri ve diğer uygulama bilgilerini içerecek şekilde genişleyebilen büyük bir kesim ve boşluk yarattı.

Sonuç, ekranın çok dinamik görünen yeri “Bu Çentikli Alan” oldu.

Bana göre ise olay burada başlıyor zaten,

Tıpkı bir dönmecinin kolundaki kötü dövmeyi kapatmak için güzel yeni bir dövmeyi üzerine işlemesi gibi, her bir bildirimde Apple, bunu sizin için tekrar tekrar yaparak aslında kocaman olan bu boşluğu sihirle sizin fark edemeyeceğiniz bir hale getiriyor.

Hissedin veya hissetmeyi gerçek şu ki orada oldukça büyük bir boşluk var artık. Özellikle Bildirimlerde siyah bir zemin kullanılarak bu boşluk aslında hissettirilmeden kapatılmaya çalışılıyor. 

iPhone 14 Pro Özelliklerine de bu arada bir değinecek olursak!

iPhone 14 Pro, dışarıda 2.000 nit’e kadar en yüksek parlaklığa ulaşabilen Apple’ın yeni Süper Retina XDR ekranına sahip. Bu yeni ekran teknolojisi aynı zamanda Pro’nun 6,1 inç ve 6,7 inç ekranlarının her zaman açık kalmasını sağlıyor, böylece temel bilgileri görmek için telefonunuza ayrıca bir dokunuş atmanıza gerek kalmıyor.

Peki iPhone 14 Pro bunu nasıl mümkün kılıyor?

Apple, ekranların süper düşük 1Hz yenileme hızına düşmesini sağlayan yeni bir düşük güç modu geliştirdi. Beklendiği gibi, tüm bu sihri destekleyen yeni bir mobil çip de var: A16 Bionic

5 çekirdekli bir GPU ile eşleştirilmiş 6 çekirdekli bir CPU (2 yüksek performans çekirdeği ve dört yüksek verimlilik çekirdeği) bu yeni işlemciyle Apple, bir önceki işlemciye göre yüzde 20’lik bir performans ve verimlilik artışı vaat ediyor.

Standart iPhone 14, geçen yılki (hala çok yetenekli olan) A15 Bionic işlemciyi kullanıyor bu nedenle A16 işlemcinin bu yeni Pro serisine neler kattığını ilerleyen zamanlar bir çok kullanıcı daha iyi deneyimleyecek.

iPhone 14 Pro’nun daha güçlü işlem gücü, Apple’ın yıllardır güvendiği standart 12MP ana kameradan büyük bir sıçrama olan yeni 48 megapiksel ana kamerası için daha kullanışlı olacak.

iPhone 14 Pro, sahip olduğu dört piksellik sensör ile büyük fotoğrafları da kolayca 12MP boyutlu resimlere dönüştürebiliyor. Gerçekten güçlü bir 48MP fotoğraf istiyorsanız, bunu ProRAW’da da çekebileceğini söylemekte fayda var.

Hareket halindeyken video çekimi sevenler içinse, yeni bir Hareket Modu var ve tümsekleri ve sarsıntıları önemli ölçüde azaltılacağından emin olabilirsiniz.

Apple’ın Fotonik Motoru, iPhone 14 Pro’nun tüm kameralarında düşük ışık performansını daha da iyileştiriyor; bu, standart modelle de paylaştığı bir özellik. Ayrıca 2x optik yakınlaştırma (iPhone 13 Pro’da 3x) sunan yeni bir telefoto kameranın yanı sıra yenilenmiş 12MP ultra geniş açılı bir kamera da var. Buna ek olarak sahip olduğu Flaş bile güncellenmiş durumda ve 9 LED dizisi sayesinde iki kat parlaklık sağlandı.

Apple’ın Uydu tabanlı Acil SOS Özelliği!

Ayrıca, hücresel kapsama alanı dışında olduğunuzda mesaj göndermek için uydulara dayanan Apple’ın Acil SOS özelliğinden de yararlanabileceksiniz. Şık bir özellik, ancak Pro olmayan iPhone 14’te de bu özellik mevcut olacak.

Toparlayacak olursak iPhone 14 Pro,

Geçen yılki modelden daha büyük bir adım gibi görünüyor. Dinamik Ada, iOS’ta bildirimlerin çalışma şeklini temelden yeniden şekillendiriyor ve birçok fotoğrafçı için uzun zamandır beklediği daha büyük kamera sensörünü sunuyor. Ben yine de bu büyüyen çentiğin iyi olup olmadığı konusunda endişeliyim. Apple’ın bu bölgeye hareket katarak bizi uyutmasını pek sevmedim.

Ülkemizde vergiler yüzünden cep yakacak iPhone 14 Pro serisi aslında geçen seneki fiyatlarla yurt dışında satışa sunuldu.

Her iki model de 9 Eylül’de ön siparişe sunuluyor ve 16 Eylül’de mağazalardaki yerini alacak. Bizden söylemesi…