Sosyal Medya

iPhone

Apple, iPhone 6s’in Geliştirilmesi İçin 6 Yıl Harcadı!

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'a tam olarak 6 yılını verdi!

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’a tam olarak 6 yılını verdi!

Apple, iPhone 6S’in altyapısını oluşturan 3D Touch teknolojisini tam 5 yılda, beraberinde tanıttığı iPhone 6s modelini ise 6 yılda tamamlamış. Tasarım detayları, patentleri ve diğer detayları aşama aşama ilerlerken özellikle patentlerin bu çalışma döneminin uzamasına neden oldu. Detaylara göre, aynı dönemlerde Apple, Touch ID teknolojisinde Motorola ile yarışıyorken aynı zamanda 3D Touch teknolojisinin de gelişimini sürdürdü.

Motorola’nın CEO’suna göre, Motorola, Nexus 6’ları geliştiriyorken arka yüzündeki Motorola logosunun üzerine bir parmak izi teknolojisi uygulamak istemişler ancak bir saat önceden bu patenti Apple aldığı için bu teknoloji Nexus 6’da uygulanamamış. Aynı dönem içerisinde Apple, MacBook’taki Buterfly tasarımın detaylarıyla meşgulken aynı zamanda iPhone 6s’te bulunan tasarım detaylarını geliştirmiş, yazılımcılar ise 3D Touch’ın teknolojik altyapısını tamamlamaya çalışmışlar.

Apple iPhone 6s’te kullanılan 64-bit sistemli A9 çipin geliştirilmesi de 4 yıl civarında sürmüş.

İstatistiklere göre bir akıllı telefonun geliştirilmesi ortalama 3 yıl sürüyorken şimdiye kadar en fazla Ar-Ge çalışması iPhone 6s için yürütülmüş .