Sosyal Medya

iPhone

Apple, 5G için iPhone 12’de daha ucuz pil bileşeni kullanıyor

Apple, 5G için iPhone 12'de daha ucuz pil bileşeni kullanıyor. Apple 5G maliyetlerini dengelemek için daha ucuz bileşen ve şarj adaptörünü...

Apple 5G maliyetini dengelemek için daha ucuz pil bileşeni kullanıyor

Analist Ming-chi Kuo’ya göre (MacRumors ve AppleInsider aracılığıyla) 5G donanımının bu yılki “iPhone 12” serisine dahil edilmesi nedeniyle daha yüksek üretim maliyetleriyle karşı karşıya olan Apple; diğer alanlarda daha ucuz bileşenler kullanmaya çalışıyor.

Apple özellikle Çin ABD ticaret savaşından ve pandemi sürecinden oldukça etkilendi. Bu yılki iPhone 12 üretiminin önemli bir bölümünü belki de bu sebeple Hindistan’a kaydırıyor. 2021 ortalarına kadar iPhone 12 Hindistan’da üretilmeye başlanacak.

Rakiplerinin bir bir 5G destekli modellerini duyurduğu bir ortamda; yeni iPhone 12’de 5G özelliğinin olmaması kabul edilebilir olmaktan çıktı. Ancak şirket 5G maliyetinin dengelemek içim daha ucuz diğer bileşenleri cihazda kullanmak için çabalıyor. Sadece bu değil tabi özellikle pil kartlarının tasarımında da değişiklikler yapılıyor.

Kuo’ya göre, en büyük maliyet düşüşlerinden birinin pil teknolojisinden geldiğine inanılıyor; Kuo, Apple’ın pil kartındaki katman sayısını azalttığını ve hücre bileşenlerini daha küçük bir alana yerleştirdiğini söylüyor. Bu sayede iPhone 11’e göre pil kartı yüzde 40, yüzde 50 oranında daha ucuza imal edilecek. Ek tasarım değişiklikleriyle de yüzde 30 yüzde 40 daha uygun maliyetli pil kiti kullanılmış olacak.

Bunun yanında Apple’ın AirPods Pro’da kullanılana benzer bir “paket içinde sistem” tasarımına geçerek gelecek yıl piyasaya sürülen üçüncü nesil AirPod’lar için pil maliyetlerini azaltacağı söyleniyor.

Bu değişiklikler tek başına 5G donanımını dengelemeyecek elbette…! Kuo, iPhone’a milimetre dalga teknolojisinin dahil edilmesinin Apple’a birim başına 125 ila 135 ABD Doları, 6 GHz altı için 75 ila 85 ABD Doları arasında ilave maliyet getireceğine inanıyor.

Belki de işte bu yüzden maliyeti düşürmek için Apple; bir sonraki iPhone kutusunda şarj cihazını çıkarıp ayrı satmayı hedefliyor…

Eylül ayında yeni iPhone 12 duyurulabilir ancak cihazın Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. İşte o zaman net olarak iPhone 12’inin oluşumda neler olduğunu göreceğiz…