Sosyal Medya

iPhone

Apple, iPhone 7 İçin Panik Modu Patenti Aldı!

Apple'ın parmak izi okuyucu sistemi Touch ID, Panik modu özelliğine kavuşabilir.

Apple’ın parmak izi okuyucu sistemi Touch ID, Panik modu özelliğine kavuşabilir.

Günümüzün önde gelen teknoloji firmalarından Apple, geçtiğimiz aylarda iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini tanıtmış ve geçtiğimiz günlerde ise ülkemizde de satışa sunmuştu. Şu günlerde ise yeni modeli iPhone 7 üzerine yoğunlaşan Apple, aldığı bir patentle iPhone 7 modelinde kullanılması beklenilen yeni özelliği gün yüzüne çıkartmış oldu.

iPhone-5s-iPhone-5c-Keynote-iPhone-5s-Touch-ID-Promo-014

Touch ID ile çalışacak panik butonu!

iPhone 5s ile beraber hayatımıza giren Touch ID, Apple tarafında daha işlevsel hale getirilmeye çalışılıyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde çok daha hızlı ve stabil çalışan sistem, şu günlerde ortaya çıkan bir patentle adeta sınırlarını zorluyor.

Kullanıcılara acil durumlarda büyük kolaylık sağlayacak bir patenti alan Cupertinolu şirket, Touch ID ile ilişkili olarak panik butonunu kullanıma sunacak. Söz konusu patentin asıl amacı ise acil bir durumla karşı karşıya kalındığı zaman acil durum çağrısı gönderilmesini ve telefonun kilitlenmesini sağlıyor.

Bunun içinse telefonunuza ilk önce gizli bir parmak izi tanımlanıyor. Bu parmak ile telefon açılmaya çalışılırsa telefon kendisini kilitliyor ve telefonu kullanan kişinin fotoğrafını veya videosunu çekiyor. Çekilen bu video veya fotoğraflar direk olarak iCloud hesabına yüklenirken telefon ayrıca mikrofonunu da açık tutarak ses kaydı alabiliyor.

panik-modu-apple-1446978970

Bu panik modu sadece çalınmalara karşı değil acil durumlar içinde kullanılabiliyor. Yine belirlenen gizli bir parmak telefona tanıtılıyor ve bu parmak telefona okutulduğu zaman direk olarak belirlenen bir kişi aranabiliyor.

Hırsızlıklara ve acil durumlara karşı oldukça iyi bir çözüm gibi görünen panik modu, iPhone 7’de yer alacak mı hep beraber ilerleyen dönemde göreceğiz.