Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple Kablolara Savaş Açtı!

Apple üreteceği yeni nesil cihazlarında kablo ilişkisini bitirmek istiyor.

iPhone 7’nin dedikoduları sıklaşmaya başladı, ancak yeni nesil iPhone’ların donanımları ve aksesuarları halen belirsizliğini koruyor. Apple’ın yaklaşık 4 yıldır yeni bir bağlantı teknolojisiyle ilgili çalıştığı söyleniyor ve bu teknolojiyle ilgili patent detayları 2016 yılı içerisinde duyurulabilir.

Bu yeni nesil bağlantı teknolojilerinin iPhone 7’ye uygulanması zor gibi görünüyor ancak yaklaşık 2 veya 3 nesil sonraki iPhone’larda kulaklık bağlantı kabloları ve USB bağlantı kabloları olmayacak. Bluetooth olduğu düşünülmüyor bu yeni bağlantı teknolojisinin, bir tür platform aracılığı ile iPhone’lar tüm Apple cihazlarıyla eşleşebilecek ve buna şarj aleti, kulaklık gibi aksesuarlar da dahil olacak.

Aslında Apple’ın tüm cihazlarıyla kablo ilişkisini bitirmek istiyor diyebiliriz. iMac’ler, Apple TV’ler, iPhone ve iPad’ler tamamiyle kablolarından arınmış ve tamamiyle minimalist olarak karşımıza çıkabilirler önümüzdeki günlerde.

Bir başka dedikodu ise, Apple’ın bir işletim sistemi daha geliştirdiği yönünde. Bu işletim sistemi, yeni bahsedilen 3D Printer’a yönelik ve akıllı ev teknolojileri için geliştirilen hub’ın çalıştıracağı söyleniyor.