Sosyal Medya

iPhone

Geri Almak için Salla, iPhone’nun En Kullanışlı Gözden Kaçan Özelliği Nasıl Kullanılır?

Geri Almak için Salla, iPhone'nun En Kullanışlı Gözden Kaçan Özelliği Nasıl Kullanılır? Geri Almak için Salla, Undo Özelliğini Kullanmak isteyenler bunu yapabilir? Bir çoğumuz kullanmıyoruz oysa çalışıyor? Hem de en başından beri !

iPhone’un en kullanışlı, en çok gözden kaçan özelliği nasıl kullanılır?

Geri Almak için Salla Özelliği Nasıl Kullanılır? iPhone cihazınızda yazı yazarken hata yaptınız, sanılanın aksine iPhone’da bunu çok kolay geri alabilirsiniz!

Mac kullanıcıları iyi bilir, Command-Z tuş kombinasyonu ile yaptığınız işlemi veya yazıyı geri alabilirsiniz. iPhone’larda ise yaapılan hataların geri alınması için farklı bir yol var ve bir anlamda iPhone’lara özgü ama az bilinen bir özellik. Gözden kaçan mı demek daha doğru bilemedim.

Shake – Undo – Salla ve Geri Al!

Yapılan bir hatayı geri almak için 2009 iOS 3’ten beri yüklü bir özellik var. Bu özellik en çok gözden kaçan özellik olarak karşımıza çıkıyor.

iOS sistemi genelinde bir düğme veya simgeyi geri almak için telefonunuzu sallamanız yeterli. Çoğu iPhone kullanıcısı tarafından unutulan bu özellik aslında hala çalışıyor. Yazar John Gruber tarafından hatırlatılan söz konusu özellik aslında bir şaka gibi algılandı ancak gerçek öyle değil. Kesinlikle çalışıyor ve yeni iOS sürümleri ile de çalışmaya devam ediyor.

Geri Almak için Salla Özelliği Nasıl Aktif Edilir? Nasıl Kullanılır?

Aslında söz konusu özellik varsayılan olarak aktif geliyor.

  • Settings>General>Accessibility
  • Ayarlar-Genel-Erişilebilirlik

menüsünde varsayılan olarak Açık Durumda geliyor.

Denemek isteyenler için hatırlatıyorum, Geri Almak için Salla hepsi bu.