Sosyal Medya

MacOS

Apple, kavisli ekrana sahip yeni bir MAC planlıyor

Apple'ın kavisli ekranlı MAC için ilginç fikirleri var. Ortaya çıkan patent başvurusuna göre, kavisli ekrana sahip yeni bir MAC planlanıyor.

Apple, kavisli ekrana sahip yeni bir MAC planlıyor

Apple’ın kavisli ekran planlarına dair ilk ipuçları ortaya çıkamaya başladı. Apple kavisli bir Mac Pro veya kavisli bir iMAC planlıyor olabilir.

Elbette bunun garantisi yok ancak niyetini göstermesi açısından önemli…

Apple’ın özellikle sıradışı Mac tasarımlarını hayata geçirmekte tereddüt etmediğini gayet iyi biliyoruz ancak, bu son tasarım belki de en dikkat çekici özelliğe sahip olabilir.

Teknoloji devi şirket, ana gövdesi tek bir kavisli camdan oluşan bir masaüstü Mac tasarımında patent başvurusunda bulundu. Arka taraftaki kavisli bölüm hem işlemciyi hemde diğer destek ekipmanları için alan oluşturuyor olabilir. Ön tarafta bir klavye yerleştirilecek alan ve planlanana göre ekran açısı istenirse ayarlanabilecek şekilde tasarlanmış.

Patentin bir bölümü, MacBook’un klavye bölümünü yuvadan kaydırarak, bu tasarımın tam teşekküllü bir bilgisayar yerine bir dizüstü bilgisayar yuvası için de kullanılabileceğini düşündürüyor. Elbette bu patent başvusu ürünün yakın zamanda karşımıza çıkabileceğini garanti etmiyor. Katlanabilir telefonların, yeni menteşe sistemlerinin giderek kullanılmaya başlandığı bir dönemde, “kavisli ekrana sahip yeni bir MAC” fikri fena görünmüyor.

Bu patent başvurusu Apple’ın tasarım sürecine ışık tutuyor ve mantıklı olduğunda ve; her zaman masaüstü Mac’lerini dramatik bir şekilde yenilemeye istekli olduğunu gösteriyor.

USPTO