Sosyal Medya

iPhone

Apple Music Neden Türkiye’de Çalışmıyor?

ABD başta olmak üzere birçok ülkede kullanılmaya başlanan Apple Music (Apple Müzik), ne yazık ki Türkiye’de henüz kullanıma açılmadı.

ABD başta olmak üzere birçok ülkede kullanılmaya başlanan Apple Music (Apple Müzik), ne yazık ki Türkiye’de henüz kullanıma açılmadı.

Geçtiğimiz gün yayınlanan iOS 8.4’ten sonra Türkiye’de Apple kullanıcılarının sorduğu soru “Apple Music neden Türkiye’de çalışmıyor” oldu. Hevesle iOS 8.4’ü indiren kullanıcılar, Apple Music’i bir türlü çalıştıramadı.

iTunes yerine gelen ‘Müzik’ uygulamasına girenler daha önce iTunes üzerinde satın aldıkları şarkıları gördü. Ancak Apple’ın yeni abonelik modeline sahip olan şarkıların hiçbiri Müzik uygulaması üzerinde görüntülenmedi. Türkiye’deki kullanıcılar, ekranın sol üst köşesinde yer alan ‘Hesap’ tuşuna bastıktan sonra da kayıt olmayı başaramadı.

Apple Music’in Türkiye’de henüz kullanıma açılmamasının sebebi için şirketten herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak tahminlerimize göre Apple, şu anda Türkiye’deki yapımcı şirketlerle ve hak sahipleriyle anlaşabilmiş değil. Bunun sebebi ise 8 Haziran’da tanıtılan Apple Music için şirketin yapımcılarla ve hak sahipleriyle olan anlaşmasını tamamlayamaması. Bu Apple Music’in Türkiye’deki kullanıcılara dünya ile aynı anda sunulmamasını sağladı.

Apple Music ne zaman Türkiye’ye gelecek?

Şirketten alınan bilgilere göre daha önce içinde Türkiye’nin olduğu 100 ülkede Apple Music’in kullanıma açılması bekleniyordu. Ancak bu gerçekleşmedi.

Başka bir deyişle “Apple Music ne zaman Türkiye’ye gelecek” diye soranlara şu anda verebilecek tek bir cevap var. Apple, Türkiye’deki yapımcı ve hak sahipleriyle anlaşması durumunda Apple Music kullanıcılara sunulacak. Bunun da gerçekleşmesi yaklaşık 1 ayı bulabilir.

Görünen o ki Apple’ın yeni müzik servisi dünyada da tam anlamıyla kullanıcılara açılamadı. Apple’ın bu sorunu ne zaman çözeceğini merakla bekliyoruz.