Sosyal Medya

iPhone

Apple Music Rekor Peşinde!

İşte Apple Music’in kullanıcı sayısı! Apple’ın yeni servisi Apple Music, daha çıkışının üzerinden bir ay geçmesine rağmen oldukça fazla kullanıcı topladı.

Gelen haberlere göre Apple’ın yeni servisi Apple Music, daha kullanıma açılmasının üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen 10 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Hits Daily Double tarafından paylaşılan bilgide hem Apple’ın hem de diğer markaların bu servisin bu kadar kısa sürede yaygınlaşmasına oldukça şaşırdığı söylendi.

100 ayrı ülkede iOS 8.4 yüklü iPhone sahiplerinin bu servisi ücretsiz olarak kullanabildikleri göz önüne alındığında bu 10 milyon üye sayısı bir nebze de olsa anlaşılabilir görünüyor. Rakamlar Apple’ın yüzünü güldürse de bazı kullanıcılar servisin şu an kötü bir seviyede olduğunu, bazıları ise servisin beta sürecinden geçtikten sonra kullanıma sunulması gerektiğini savunuyor.

Bazı markalar ise bu servisin kullanım rakamlarının resmi olarak izlenebilir hale gelmesi gerektiğini ve bu sayede servise daha çok katılımın olacağını söylüyorlar. Apple, şu aşamada kesin sonuçlar açıklamaktan çekiniyor ve Tim Cook bu konuda “rakamları sadece milyonlar şeklinde açıklayacağız” diyor.

Apple Music üyeliği aylık ne kadar?

Servisin performansını asıl test edecek şey ise 3 aylık bedava deneme sürümünden sonra, bu 10 milyon kullanıcının ne kadarının bu servise para ödeyerek üyeliklerine devam edeceği olacak. 3 aylık denemeden sonra servisi kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar aylık 9,99 dolar ödemek zorunda kalacaklar.