Sosyal Medya

Android

Apple Music’in kayıpsız ve mekansal ses akışı Android cihazlara geliyor

Apple Music'in kayıpsız ve mekansal ses akışı Android cihazlara geliyor. Hangi cihazlar bu özelliği destekleyecek?

Apple Music’in kayıpsız ve mekansal ses akışı Android cihazlara geliyor

Apple Music Android uygulaması yakın zamanda güncellendi ancak güncellemenin sürüm günlüğünde yer almayan bir ayrıntı var. 

Apple yakın zamanda Android için Müzik uygulamasını güncelledi, ancak beklediğiniz birkaç yeni özelliği bu güncellemenin dışında bıraktı: kayıpsız akış ve uzamsal ses desteği…

Engadget, Android uygulamasının sürüm notlarında özel olarak belirtilmese de teknoloji devinin yeni yüksek kaliteli akış seçeneklerini sunmaya başladığını onayladı.

Bildiğimiz gibi Apple ilk olarak, Mayıs ayında abonelere akış seçeneklerini ücretsiz olarak sunduğunu ve Tidal HiFi ve Amazon Music HD’nin sunduğuna benzer sürükleyici deneyimler vaat ettiğini duyurmuştu. Her iki seçenek de Apple kullanıcıları için Haziran ayında geldi, ancak bu belirli albümlerle sınırlı kaldı.

Apple şimdi ise, çalma listeleri ve özel rozetlerle Dolby Atmos içeriğini bulmayı kolaylaştıracağına söz verdi ve kayıpsız akışın sonunda 75 milyon parça ile tüm kataloğuna geleceğini söyledi.

Uyumlu hoparlörler ve kulaklıklar şart!

Yine de bu yeni sürükleyici dinleme deneyimlerinin keyfini çıkarabilmek için uyumlu hoparlörler veya kulaklıklar kullanmanız gerekiyor.

Apple daha önce AirPods ve Beats kulaklıkların ve H1 veya W1 çipli kulaklıkların yanı sıra en yeni iPhone’lar, iPad’ler ve Mac’lerdeki hoparlörlerin Dolby’nin uzamsal sesiyle çalışacağını söylemişti.

Bu nedenle Uzamsal ses akışına da erişebildiğinden emin olmak için cihazınızın özelliklerini kontrol etmeniz gerekebilir. Bence en önemli ayrıntı ise; kayıpsız ses, kablolu bir bağlantı gerektirir ve kablosuz ses cihazlarıyla çalışmaz.