Sosyal Medya

iPhone

iPhone ve iPad’nizi iOS 12’ye Nasıl Güncelleyebilirsiniz?

iOS 12 uyumlu Cihazların Listesi. iPhone ve iPad'nizi iOS 12'ye Nasıl Güncelleyebilirsiniz? iTunes üzerinden iOS 12 Yüklemesi Nasıl Yapılır?

iOS 12 Güncellemesi Alacak Cihazların Listesi

iPhone ve iPad’nizi iOS 12’ye Nasıl Güncelleyebilirsiniz?

Yeni iPhone’lar ve Apple Watch’lar aslında 12 Eylül’de düzenlenen Apple Tanıtım Etkinliğinin en önemli parçalarından birisi bana göre değildi. iPhone Xs ve iPhone Xs Max gerçekten güzel ancak onu bu kadar değerli yapacak esas olay belki de yeni iOS işletim sistemi olacak.

iOS 12’nin bir çok iPhone ve iPad modeli için kullanılabilecek olması, tüm bu eski ve yeni cihazlar için gerçek bir Kazan-Kazan olacak. Özellikle benim gibi eski iPhone modeli kullanan kişiler için bile özellikle vaat edilmiş genel performans iyileştirmeleri içeriyor.

An itibari ile kullandığım iPhone 6 için iOS 12 Güncellemesi henüz gelmiş değil. Ancak bir kaç içerisinde tüm dünya genelinde sunulmasını bekliyorum. Zira iPhone 6 bile iOS 12 kullanabilecek cihazlar listesinde yerin aldı.

Apple tüm uygun cihazlar için 12 Eylül itibari ile iTunes üzerinden bu güncellemeyi kullanabileceğinizi söyledi. Bir Mac ve PC’deki bir iTunes Uygulaması ile isteyenler güncellemeyi yükleyebilir.

ÖNCE YEDEĞİNİZİ ALIN! iPhone ve iPad’nizi iOS 12’ye Nasıl Güncelleyebilirsiniz?

ilk önce iOS cihazınız için iCloud ve iTunes yedeklemesi yoluyla yedeğinizi bir alın. Elbette iCloud tarafında kullanacağınız alan sorunu yaşamıyorsanız kullandığınız bir WiFi ağı üzerinden bu işi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ancak diğer şekilde de PC veya Mac kullanıcıları iOS 12 sürümün iTunes üzerinden indirerek te gerçekleştirebilir.

iOS 12 uyumlu Cihazların Listesi

17 Eylül’de indirilmeye sunulan iOS 12; iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad 9.7, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPod Touch (6. nesil), iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus, iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr cihazlarını destekliyor.

Cihazınızı daha önce iOS 11’e güncellediyseniz, iOS 12’e yükseltebilirsiniz. Uyumluluk Listesi oldukça geniş yukarıda görebileceğiniz gibi…

Pil ömrü yaklaşmış cihazlara belki ilaç gibi gelecek. iOS 12 güncellemesi 2.76GB olarak görünüyor.

 

Telefonunuzda veya iPhone’unuzda güncellemenin gelmediğini nasıl kontrol edebilirim? diyorsanız.

  • Settings > General > Software Update
  • Ayarlar  > Genel     > Yazılım Güncellemesi

Burada iOS 12 güncellemesinin boyutu ve kısa açıklaması görünecek. Güncellemeyi başlatmak indir ve yükleyi tıklayabilirsiniz.

Dediğim gibi iTUNES üzerinde yüklemek bana göre daha kolay, çünkü hala ülkemizdeki cihazlar için iOS 12 güncellemesi gelmiş değil.

  • Cihazınızı USB kablosuyla bilgisayarınıza takın, iTunes’u açın ve cihazınızı tanımasını bekleyin.
  • Ardından Güncellemeyi Denetleyi Tıklayın!
  • iTunes, yazılım güncellemesini Apple’ın sunucularından indirecek ve ardından cihazınıza yükleyecektir.

Hepsi bu…

Elbette önce yedeklerinizi almayı kesinlikle unutmayın…!

Güncelleme tamamlandıktan sonra Apple kimliğinizle tekrar oturum açmanız gerekir.

Başlamaya hazır olması için e-posta ve şifreye sahip olduğunuzdan emin olun. Artı, iki faktörlü kimlik doğrulamanız varsa doğrulama koduna girmeye hazırlıklı olun.

Kimliği doğrulandıktan sonra, birkaç tane daha seçeneği tamamlayacaksınız ve ayarladıktan sonra işlem tamam.

iOS 12 ‘nin Keyfini Çıkarın!