Sosyal Medya

iPhone

iPhone Xs ve Xs Max, iPhone X Tasarımına Modern Güncelleme

iPhone 3 Yeni iPhone Modelini duyurdu. Odak Noktasında iPhone Xs ve iPhone Xs Max modelleri var. Apple'ın Yeni Mesajı " Yeni Normal" , iPhone Xs ve Xs Max İşte Detaylar...

Apple’ın Yeni iPhone’ları iPhone X Tasarımına Modern Güncellemeler Getiriyor.

Apple’ın iPhone Xs ve iPhone Xs Max Modeli için söylenebilecek en basit cümle: “Yeni Normal” … Bilindik iPhone X Tasarımının daha modern güncellemeler ile karşımıza çıkmış hali olarak görüyoruz.

Aylardır süren söylentiler, sızıntılar, spekülasyonlardan sonra Apple nihayet 3 yeni iPhone modelini duyurdu. iPhone XR bunlardan biri ve herkesin sahip olabileceği daha az pahalı-ucuz olanı. Ancak burada öncelikle iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerine bakmak istiyorum. Bu yeni iki iPhone modeli aslında, bir önceki iPhone X modeli için mantıksal ve teknik açıdan devam niteliğinde. Bir önceki modelden en temel olarak en farklı şey “Daha Büyük Ekran” ile gelmiş olması.

Elbette bu iPhone X’in bu yeni modellerinin içindeki yapılan değişiklikleri görmezden geldiğimiz anlamına gelmiyor. Değişiklikler listesine baktığımızda A12 Biyonik yonga seti  ve Bethesda‘nın yeni Elder Scrools oyunu var. Apple Haritalar uygulamasından daha etkileyici zoom yetenekleri var.

Telefonun 5.8-inç Super Retina ekranı, görkemli renkler ve harika görüntüleme açıları ile hoş görünüyor.

Mesele şu ki, iPhone Xs ve iPhone Xs Max’ta yapılan değişikliklerin değeri bir bakışta belli olmuyor.

Demek istediğim, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerini eline aldığınızda göreceğiniz ve ilk hissedeceğiniz tek şey “Yeni Normal” bir tasarım. Yeni modellerin sizin iPhone deneyimine katacağı katkıları görmeniz için;  iPhone Xs ve Xs Max modellerine büyük ölçüde zaman ayırmanız ve kullanmanız gerekecek.

Geliştirilmiş Çift Kamera gibi belki de ele almadığımız özellikleri de var. Bunu zaten bekliyorduk. Ancak unutmayalım bu yıl zaten Apple’ın iPhone modelleri için “S YILI” …

Daha Büyük Model iPhone X isteyenler için Geçilecek en iyi model iPhone Xs MAX olacak!

Geçen yıl bir iPhone X modeli sahibi olduysanız, bu yeni modellere geçiş konusunda kafanızda soru işaretleri olabilir. Bence de bir anlamda yatay “S modeli” geçişi tartışmalı olabilir ancak; özellikle kaliteli büyük bir iPhone X modeli için iPhone Xs Max gerçekten değerli olabilir.

6.5 inçlik bir iPhone modeli iPhone Xs Max. Devasa ekran oldukça cazip. Ancak ondan daha değerli olanını söyleyeyim. Şaşırtıcı derecede oldukça Hafif…. 

Elbette elleri küçük olanlar için kullanımı biraz zorlayıcı olabilir. Büyük ekranlı telefonlar için kaçınılmaz gerçek; sizin için uygun olup olmadığını Apple Satış Noktalarında önce denemeniz gerektiğidir.

Bunun dışında iPhone Xs ve Xs Max arasındaki farka bakarsak;  iPhone Xs Max standart iPhone Xs modelinde farklı bir şeyler içermiyor. Geçmişte Plus modelleri diğerlerine göre daha büyük ekran ve daha iyi kamera seti sunuyordu. Burada bu durum geçerli değil. Daha büyük modeli düşünmek için ödeyeceğiniz 100$’lık ekstra ücret sadece daha büyük ekran için olacak.

Bu nedenledir ki iPhone Xs modelinin yeni modern güncellemeleri üzerine kurulmuş yeni iPhone modelleri ile karşı karşıyayız. Modern güncellemeler arasında Xs ve Xs Max’a eklenen stereo hoparlörler de var. Bu kesinlikle bir önceki iPhone X modelinden daha iyi.

Beklediğimiz gibi Çift SIM desteği bekleyen uluslararası gezginler ve Çin ve Hindistan Pazarı gibi yerlerde olanlar için bulunmaz bir nimet. Son olarak IP68 standartlarında bir su geçirmezlik sunuyor.

iPhone Xs ve Xs Max ile ilgili sonuç olarak;

Apple’ın bu yeni iPhone modellerinin donanımları üzerinde yaptığı değişiklikler hoş ve etkileyici ancak aşırı derece de dramatik değil. (Elbette daha büyük iPhone X’i saymazsak!) Ancak burada en önemli olan ayrıntı iPhone X deneyimini neredeyse her bütçeye sunmak istemesi ve herkesin kullanabileceği bir iPhone X Serisi Cihazlar oluşturmasıdır.

Daha düşük bütçeli iPhone modelleri mağazalarda satılmaya devam etsede Apple’ın yeni mesajı gayet açık. Bu iPhone için artık Yeni Normaldir. Çok uzun süre bundan kaçamayacaksınız…