Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Apple, ProRes RAW adlı yeni bir video kayıt codec’ini duyurdu

Apple'dan yüksek kalite formatını ana akım haline getirecek hareket. Apple, ProRes RAW adlı yeni bir video kayıt codec'ini duyurdu. ProRes RAW hız ve kaliteyi harmanlıyor.

Final Cut Pro X güncellemesi, ProRes RAW ve gelişmiş altyazı imkanı sunuyor.

Apple, yeni FCP X güncellemesiyle RAW video düzenlemelerini daha geniş kitlelere taşıyor. Final Cut Pro X Güncellemesi ve Getirdikleri?

Apple’dan yüksek kalite formatını ana akım haline getirecek hareket. Apple, ProRes RAW adlı yeni bir video kayıt codec’ini duyurdu. ProRes RAW hız ve kaliteyi harmanlıyor.

Teknoloji devi Apple, ProRes RAW adlı yeni bir video kayıt codec’ini piyasaya sürdü; bu, Yüksek kalitedeki formatı daha ana akım haline getiren bir hareket…

Bu özellik, Final Cut Pro’nun (10.4.1) en son sürümüyle geldi ve Apple, içerik oluşturucuların, DJI’nin film yapımı dronları ve Atomos kaydedicileriyle ilgili güncellemeleri kullanarak bunu hemen kullanabileceğini söyledi.

ProRes RAW hız ve kaliteyi harmanlıyor.

ProRes RAW Nedir?

Apple,

“ProRes RAW ile, HDR iş akışları için ideal olan parlak noktaları ve gölgeleri ayarlarken son derece esneklik sağlayan kamera sensöründen RAW verileriyle bozulmamış görüntüleri alabilir, düzenleyebilir ve derecelendirebilir.”

RAW video kaydı yıllardır, sadece RED Cinema, Blackmagic Design ve diğerlerinden özel, pahalı kameralarda mevcut. Fotoğraf JPEG’lerinde olduğu gibi, çok fazla oynarsanız normal MPEG video bozulur. Öte yandan RAW videosu, özellikle gölgelerdeki ve öne çıkan kısımlarda çok fazla zorlanabilir, film yapımcılarının kötü pozlanmış fotoğraflar kaydetmesine izin verir, dinamik çözünürlüğü en üst düzeye çıkarır ve ilginç görünümler yaratır.

RAW video ile ilgili sorun, çok hızlı depolama gerektirmesi ve çok yer kaplaması …

Apple, bu sorunları yeni codec’in azalttığını söyleyor en azından bir Mac’iniz varsa tabi.

MacOS için optimize edilmiş performans ile editörler, MacBook Pro ve iMac sistemlerinde tam kalite 4K ProRes RAW dosyalarını gerçek zamanlı olarak görüntü vermeden oynatabiliyorlar.

ProRes RAW dosyaları, ProRes 4444 dosyalarından bile daha küçüktür ve editörlerin arşivleme için mükemmel bir format sunarken daha iyi depolama alanı kullanmasına olanak tanır.

DJI, sinema odaklı Zenmuse X7 (üstte) ve DJI Inspire 2 dron’larının sahiplerinin yeni özelliği almak için bir firmware güncellemesi indirebileceğini söyledi.

Bu arada, Atomos Shogun Inferno ve Sumo 19 kayıt cihazları, Panasonic, Sony, Canon ve diğerlerinden kameralar için RAW kaydı sunan ilk firma olacak.

ProRes RAW ile birlikte Apple, Final Cut Pro X için altyazı araçlarını tanıttı.

Bu, “profesyonel film yapımcıları, YouTubers ve öğrenciler, pahalı üçüncü taraf yazılım veya hizmetlere ihtiyaç duymadan projelerine altyazı eklemek isteyen” için daha kolaylık sağlayacaktır.

Final Cut Pro 10.4.1, 9 Nisan’da mevcut kullanıcılar için ücretsiz bir güncelleme ile;  yeni kullanıcılar için 300 $ veya Motion and Compressor ile 200 $ ‘lık bir eğitim paketin ile birlikte gelir.

Apple