Sosyal Medya

iPhone

Apple Üçüncü Taraflara Konum Verilerini Paylaşan Uygulamaları Kaldırıyor

Avrupa Birliğinin Kişisel Verileri Koruma Kanunu 25 Mayıs'ta devreye giriyor. Bu konuda adımlar atmak isteyen Apple Üçüncü Taraflara Konum Verilerini Paylaşan Uygulamaları Kaldırıyor.

Apple Kişisel Verilerin Kullanımına Uygun Hareket Etmek için Yeni Adımlar Atıyor!

Apple Üçüncü Taraflara Konum Verilerini Paylaşan Uygulamaları Kaldırıyor. Apple konum verileri ile ilgili Uygulama Mağazası kurallarını daha sıkı hale getirmeye başlayan Apple; Kullanıcıların açıkça rızası olmadan konum verilerinin kullanılmasını engelliyor.

9to5mac’a göre, teknoloji devi, Apple Store’dan, kullanıcıların konumunu açık rızası olmadan üçüncü taraflara paylaşan bir dizi uygulamayı zaten kaldırmış durumda.

Apple, etkilenen geliştiricilere gönderdiği mektupta, uygulamalarının Uygulama Mağazası İnceleme Yönergeleri’nin 5.1.1 ve 5.1.2 numaralı Yasal bölümlerine uymadığını söyleyerek onları uyardı.

Bu bölümler, uygulamaların “kullanıcı konum verilerini, kullanıcıdan açıkça onay almadan ve onaylanmayan amaçlar olmadan üçüncü taraflara iletmemesi gerektiğini” belirtiyor.

Apple ayrıca, uygulamalarının Mağazada tekrar listelenebilmesi için yer verileri toplama ve üçüncü taraf paylaşımında kullanılan kod, çerçeve veya SDK’yı kaldırmaları gerektiğini de söyledi.

9to5mac’ın belirttiği gibi, Cupertino, AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği yasasının 25 Mayıs’ta yürürlüğe girmesinden hemen önce, konum verileri kurallarını ihlal eden uygulamalara müdahale etmeye başladı.

Diğer teknoloji devleri de benzer şekilde bu uygulama için hazırlanıyor. Örneğin, Facebook kısa bir süre önce, Cambridge Analytica skandalı sonrasında gizlilik politikasının önemini daha kolay anladı ve ayrıca kullanıcılarından web sitesinin verilerini kullanma şeklindeki bilgileri yeniden gözden geçirmelerini istedi.

Apple benzer şekilde MoviePass örneğinde olduğu gibi kullanıcı konumunu içeren yüksek profilli fiyaskolardan sonra, bu yeni bölümleri kendi kullanıcı kılavuzlarında uygulamaya başlamış olabilir.

Apple’ın GDPR’a gerçekten uymak için daha fazla neler yaptığı henüz tam net değil.

Apple’ın Bu konudaki açıklaması;